Arnel Jakupović zabio je samo u Kupu

 DAMIR KRAJAC Cropix
GORUĆI PROBLEM

Osijek ne može nadomjestiti klupsku ikonu. Njegova zamjena još uvijek nije proradila

Premda su Bijelo-plavi pobjegli sa začelja, njihova realizacija daleko je od željene razine
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. rujan 2024. 19:37

Laknulo je svima na Opus Areni. Osijek je uhvatio pozitivan niz, povezao dvije prvenstvene pobjede, i to bez primljenog gola, krenuo s dna kojeg je još do prošlog kola dijelio sa Slavenom Belupom, prema sredini ljestvice. To su svakako razlozi za zadovoljstvo koje, međutim, još uvijek ne može biti potpuno.

Periodi dobre igre i dalje su ograničeni, poput sraza s Lokomotivom, gdje su Bijelo-plavi u prvom dijelu bili bolji protivnik, pa se onda u nastavku našli u podređenom položaju, a ni realizacija još uvijek nije na željenoj razini. Da je i taj dio igre na željenoj razini, Bijelo-plavi su, primjerice, u Kranjčevićevoj već u prvom poluvremenu mogli zaključiti utakmicu i ubiti svaku rezultatsku neizvjesnost, no ovako su drhtali do posljednje minute. Osijek je u tom segmentu igre, sa šest postignutih golova u dosadašnjih sedam prvenstvenih kola, bolji tek od tri momčadi u HNL-u, a posljedično je i gol-razlika još uvijek negativna.

Kapetan Jugović zabio dva

Prošle sezone bilo je Osječanima puno lakše. Jer tu je, naravno, bio Ramon Miérez, koji je znao često zabiti samo na svoju upornost i na koncu sezonu zaključio kao najbolji strijelac lige. Posljedično, Osijek je prošlo prvenstvo zaključio s tek pet manje postignutih golova od prvaka Dinama, a 19 od 61 ligaškog gola Bijelo-plavih zabio je upravo Argentinac, pridodavši svome napadačkom učinku još sedam asistencija.

Miereza, međutim, više nema u Osijeku, a od njegova odlaska još nitko u momčadi nije odskočio u realizaciji. Štoviše, Argentinac je i dalje, iako je od njegova naprasnog odlaska u Emirate Osijek odigrao već devet utakmica u svim natjecanjima, uz Vedrana Jugovića najbolji strijelac Bijelo-plavih ove sezone s tri postignuta pogotka. S druge strane, od šest golova koliko je momčad s Opus Arene zabila u dosadašnjem dijelu prvenstva, u ljestvicu strijelaca upisalo se pet igrača, a najviše (dva) zabio je kapetan Jugović.

image

Vedran Jugović

MARIN FRANOV Cropix

Arnel Jakupović doveden je da uskoči u Mierezove kopačke, no austrijski reprezentativac još traži svoju golgetersku formu iz prošle sezone i s početka aktualne u Mariboru i čeka prvenstveni prvijenac za Bijelo-plave. Dobra stvar je što ulazi u šanse, preostalo je još "samo" da namjesti ciljnike.

Kako otključati obranu Varaždinaca?

Nakon dvije prvenstvene utakmice protiv Hajduka i Rijeke, u kojima nisu zatresli protivničku mrežu, Osječani su u iduće dvije postigli po jedan gol. Protiv Slavena Belupa i Lokomotive to se na koncu pokazalo dovoljnim za pobjedu, no Varaždin u idućem kolu na Opus će biti izazov. Kud Bijelo-plavi teško zabijaju golove, tud Varaždinci (koji inače ne samo još uvijek ne znaju za poraz na Opus Areni, nego nisu poraženi na posljednjih pet gostovanja u Osijeku) imaju jednu od najboljih obrana lige.

Naime, Varaždin je u 13 od 14 poluvremena u sedam dosadašnjih kola Supersport HNL-a sačuvao svoju mrežu. Kapitulirali su tek dva puta i samo se Rijeka trenutno u ligi može pohvaliti s boljom defenzivom.

Požeška Slavonija i Osijek igraju Kup utakmicu u Velikoj

Nogometaši Osijeka u osmini finala SuperSport Hrvatskog kupa za protivnika će imati Slavoniju, četvrtoligaša iz Požege, a sada je definitivno poznat i termin odigravanje te utakmice. Povjerenstvo za natjecanje prihvatilo je, naime, dogovor klubova da se igra u utorak, 22. listopada, s početkom u 17 sati na ŠRC Velika.

Na terenu na kojem je svojedobno Kamen Ingrad pisao povijest danas igra NK Papuk. Privremeno ga, međutim, koriste i Požežani zbog radova na svom travnjaku. Inače, Slavonija se natječe u Trećoj NL Istok i trenutno dijeli prvo mjesto na ljestvici s Tomislavom iz Donjih Andrijevaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 19:37