ANTE CIZMIC Cropix
STATUS NA VAGI

Osijek ne pušta kapetana u Hajduk, a Split sanja još jednog igrača. Navijači ga zasuli porukama: ‘Vrati se!‘

Donedavnog stopera Bijelih sve se više povezuje s transferom u jedan slavni klub
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. srpanj 2023. 08:46

Osijekov kapetan Mihael Žaper, 24-godišnji polivalentni defanzivac, i dalje je želja Hajduka.

Pred dva tjedna uzburkala se javnost oko njegovog prelaska iz Gradskog vrta na Poljud, međutim, do realizacije još uvijek nije došlo. Žaper nije s Osijekom otišao na pripreme u Sveti Martin na Muri, tek se prošlog vikenda pojavio u trening-kampu Plavo-bijelih kako bi s čelnicima kluba razgovarao oko svoje budućnosti, koju očito ovog ljeta vidi u Hajduku.

Još je na radaru

Iz osječkog kluba, dakako, očekuju da će se Žaper uskoro uključiti u rad s momčadi trenera Stjepana Tomasa.

- Očekujemo da se Žaper oporavi od ozljede i što prije priključi momčadi u treningu - poručio je sportski direktor Osječana, Ivica Kulešević.

Nije tajna da je Hajduk za Žapera ponudio odštetu od milijun eura i to za ugovor koji ističe u ljeto sljedeće godine.
Splićani Žapera vide kao igrača koji može pojačati konkurenciju na poziciji korektora vezne linije, ali po potrebi i stopera. S obzirom da se Bijeli u međuvremenu nisu pojačali na jednoj od tih pozicija, logika govori da se Žaper i dalje nalazi na “radaru” Splićana.

image

Mihael Žaper

VLADO KOS/CROPIX

Pritom nema informacija kada bi se transfer zaista mogao i dogoditi jer očito je i Osijek stavio Žaperov status na “vagu”.
Nije isključeno da Osječani čekaju i bolju ponudu od splitske jer nikad nije jednostavno prodati igrača u konkurentski klub u istoj nogometnoj ligi.

Tko će na kraju biti strpljiviji i sposobniji u potrazi za što boljim transferom, pokazat će vrijeme. Ali, Žaper je u svakom slučaju zanimljiv Hajduku, Osječanin je u konkurenciji za novog igrača Bijelih. Barem dok ga ne pretekne neko novo pojačanje na poziciji korektora vezne linije, gdje Bijeli primarno vide osječkog prvotimca.

image
SASA BURIC Cropix

Inače, Chidozie Awaziem već se petnaestak dana ne spominje kao mogući igrač Hajduka za novu sezonu, a posljednje informacije govore da bi karijeru mogao nastaviti u Panathinaikosu.

Upravo je iz atenskog velikana ovog ljeta na Poljud stigao Zvonimir Šarlija, a Nigerijac bi mogao u suprotnom smjeru ako se Grci dogovore oko njegovog transfera s Boavistom, koja ima ugovor s Awaziemom.

Međutim, portugalski klub očito želi napraviti transfer nakon što je dvije protekle sezone odradio na posudbama u Alanysporu i Hajduku. Awaziem s Boavistom ima još dvije godine ugovora, a Transfermarkt igrača trenutačno cijeni na 3,5 milijuna eura.

Awaziem se pojavio na treningu, čekaju se njegovi novi koraci

Navijači Hajduka, pak, i dalje sanjaju da bi se mogao vratiti Chidozie Awaziem. No, njegova Boavista počela je s pripremama, a Awaziem se nakon nekoliko ‘preskočenih‘ dana ipak pojavio i trenira s ostatkom portugalskog kluba.

- Chido, vrati se - poručuju navijači Hajduka na Instagram profilu Boaviste koji je zatrpan crveno - plavim srcima, bojama Hajduka.

Očekuje se da ga Boavista posudi ili proda negdje dalje, no Hajduku je, u prvi mah, preskup. (Slobodna Dalmacija)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 21:55