MARIN FRANOV Cropix
PAO JE DOGOVOR

Osijek objavio veliki posao, miljenik navijača ostaje na Opus Areni: ‘Napokon nam je krenulo‘

Otkako je došao na Opus Arenu, nije prošao niti jedan HNL ogled u kojem Jurišić nije bio starter
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. listopad 2024. 16:35

Roko Jurišić produžio je ugovor s Osijekom. Ugovorna obveza koja mu je završavala u ljeto 2026. nadograđena je s još godinu godinu dana.

Jurišić je među Bijelo-plave stigao prošle zime iz slovenske Mure na mala vrata, ali je u međuvremenu postao jedan od nezamjenjivih i formom najkonstantnijih bijelo-plavih. Za lijevog beka, slobodno možemo reći i jednog od miljenika navijača, koji je prije nekoliko dana proslavio 23. rođendan u završnici prošlog prijelaznog roka Osijek je zaprimio i nekoliko službenih ponuda za transfer od "ozbiljnih klubova" - kako je nedavno otkrio sportski direktor bijelo-plavih Jose Boto - a koje su bile odbijene. Zauzvrat na Opus Areni su pred svoga igrača izašli s ponudom novog ugovora godinu i pol prije završetka aktualnog.

- Drago mi je što sam se odlično snašao u Osijeku i brzo se izborio za svoje mjesto u momčadi i najboljem sastavu. Mislim da sam to i zaslužio svojim igrama i sada samo trebam nastaviti u tom ritmu. Zahvalan sam Klubu i ljudima ovdje na novoj prilici u mojoj karijeri, zbog toga ću se potruditi još i više. Cilj mi je svaku utakmicu odigrati maksimalno i davati sto posto za ovaj klub. NK Osijek mi je pružio sve i ja moram uzvratiti na najbolji način, dobrim igrama. Na meni je da kvalitetno radim, slušam trenera i ljude koji vode klub i da ugradim svoj doprinos u što bolje rezultate. Tako će biti sve dok sam ovdje i sada sam samo na to fokusiran. Idemo zajedno ostvariti što bolji plasman, sada nam napokon dobro ide i sada treba tako i nastaviti - kazao je Jurišić koji je do sada za Osijek odigrao 29 utakmica uz nezanemariv ofenzivni učinak od dva gola i četiri asistencije.

"Jedan od naših najboljih igrača"

Nakon Dinama, s kojim je igrao juniorsku Ligu prvaka u generaciji Gvardiola i Šutala, potom Rijeke, u kojoj je neobjašnjivo skrajnut i bez prave šanse da se pokaže i dokaže, posudbe u Hrvatskom dragovoljcu, potom austrijskog Rieda, pa Mure, gdje je dobrim igrama privukao pozornost ne samo najboljih slovenskih klubova nego i turskih prvoligaša s kojima je zimus bio u ozbiljnim pregovorima, dolazak u Osijek se Jurišiću pokazao kao pun pogodak. Naime, otkako je došao na Opus Arenu nije prošao niti jedan HNL ogled u kojem nije bio starter, a jedina utakmica koju je preskočio bila je nedavno u Kupu protiv Varteksa kada je bio ozlijeđen. U aktualnoj sezoni samo Luka Jelenić ima veću minutažu među bijelo-plavima.

- Novi ugovor Roku je i više nego zaslužen. U ovom trenutku jedan je od naših najboljih i najvažnijih igrača. To je dio klupske politike da obnovimo ugovore važnim igračima tako da drugim klubovima neće biti tako jednostavno da dođu i uzmu ih - rekao je sportski direktor kluba Jose Boto.

image
MARIN FRANOV Cropix

Jurišić će, naravno, i u petak protiv Istre u Puli držati lijevu stranu terena, ali oko nekih pozicija trener bijelo-plavih još uvijek nema jasnu sliku. Iskusni Alessandro Tuia vuče ozljedu kvadricepsa od gostovanja u Kranjčevićevoj, protiv Varaždina je stisnuo zube i odigrao 80. minuta koliko je mogao, a posljednjih nekoliko dana je bio u poštednom režimu. Ovisno o tome hoće li se uspjeti oporaviti ili ne ovisit će hoće li zauzeti mjesto u zadnjoj liniji ili će na njegovo mjesto uskočiti Emin Hasić koji je odradio suspenziju zbog kartona.

Utakmicu prošlog kola prije vremena je završio i Anton Matković koji je zaradio unutarnju posjekotinu usne te zbog velike otekline nije mogao nastaviti igrati, no on bi trebao biti u momčadi kao i kapetan Jugović kojeg muči ahilova tetiva. Sigurno u kadru neće biti Stjope Mkrtčjana. Armenca zbog ozljede nema već neko vrijeme, a nedavno je odlučeno kako će se njegove tegobe s meniskusom sanirati operacijom. Naravno za Pulu neće kandidirati niti Renan Guedes koji je tek skinuo longetu s noge i počeo lagano individualno vježbati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 10:43