GORAN SEBELIC Cropix
OPTIMIZAM U GRADSKOM VRTU

Osijek ovako nešto ne pamti punih 20 godina! Danas prvi napadač bijelo-plavih tada nije ni rođen

U velikoj seriji pobjeda momčadi iz Gradskog vrta srušene su mnoge loše tradicije
Piše: JL.Objavljeno: 13. listopad 2022. 22:36

Imaju navijači Osijeka opet razloga za zadovoljstvo. U Osijekovoj seriji od četiri uzastopne pobjede (uz impresivnu gol razliku 12:2) kriju se i neki mali "podvizi", a neke su loše tradicije srušene nakon dugo vremena.

Recimo, na Rujevici su bijelo-plavi slavili prvi puta nakon pet godina, Goricu su napustili s pobjedom nakon četiri godine, Lokomotivu i Slaven Belupo s terena su ispratili s četiri pogotka u mreži... Posljednji puta se nogometašima Osijeka dogodilo da su dvije ili više prvenstvenih utakmica zaredom zabili po četiri pogotka prije više od 20 godina, još u sezoni 2001./02. U tom nizu koji je tada potrajao tri utakmice poker golova završio je u mreži Marsonije (4:1), Kamen Ingrada (4:2) i TŠK-a (4:1). Prvi od tih klubova danas je trećeligaš, drugi odavno više ne postoji, treći je petoligaš. Eto koliko je to davno bilo kada je posljednji puta momčad iz Gradskog vrta bila toliko napadački raspoložena i raspucana. Danas prvi napadač bijelo-plavih Dion Drena Beljo tada još nije bio ni rođen!?

image

Dion Drena Beljo

MARKO MRKONJIC Cropix

Nadalje, prvi puta nakon četiri godine, još od Mirka Marića u jesen 2018., jedan nogometaš Osijeka zabio je hat-trick. Utakmica Mije Caktaša u Koprivnici bila je tek 11. otkako je HNL u kojoj je netko iz tabora bijelo-plavih zabio tri gola. Zanimljivo, ali čak i jednom od najefikasnijih napadača u povijesti hrvatskog prvoligaškog nogometa hat-trick se ne događa često. Onaj u Koprivnici Caktašu je bio tek drugi u karijeri.

Bijelo-plavi su u nizu pobjeda, igraju atraktivno, raspucani su... Bolja "pozivnica" navijačima za utakmicu protiv Istre ne treba.

- Dajemo najbolje od sebe, želimo navijače na tribinama i mislim da ovi dečki zaslužuju podršku koju dobivaju od njih - poručio je Rene Poms.

U idućoj prvenstvenoj utakmici očekuju se ugodno popunjene tribine Gradskog vrta. Iz kluba su navijačima ponudili jesenski paket ulaznica za dva preostala prvenstvena dvoboja prije kraja polusezone (protiv Istre i Dinama), a nogometaši Osijeka će dodatno motivirati navijače. Naime, sa svojim navijačima družit će se u gradskoj četvrti Jug 2 (Trg poginulih branitelja i civila). Program će trajati od 15 do 17 sati, a u 16 sati najavljen je dolazak nogometaša.

Inače, prosječna posjeta na tribinama Gradskog vrta ove sezone je 3.817 gledatelja po utakmici što je bitni pomak u odnosu na lani kada ih je bilo tek 2.764 u prosjeku. Pritom nije nezanemarivo kako je u Osijeku ove sezone odigran tek jedan derbi, a utakmice protiv najvećih konkurenata ipak bitno podižu prosjek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:12