MARIN FRANOV Cropix
COPPITELLI IMA CILJ

Osijek protiv suparnika kojeg skoro četiri godine nije pobijedio pred svojim navijačima: ‘Znamo što slijedi‘

‘Na dobrom smo putu i dobrom trenutku da ponovno izgradimo naš identitet‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. rujan 2024. 10:30

Iza bijelo-plavih je niz od dvije uzastopne prvenstvene pobjede bez primljenog gola, tri vezana trijumfa računamo li i Kup pobjedu protiv Varteksa, trijumf protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj nakon gotovo tri i pol godine, a ispred njih je još jedan zahtjevan test na kojem su u posljednje vrijeme uporno padali - Varaždin kojeg skoro čak četiri godine nisu pobijedili pred svojim navijačima. Cilj je jasan - nastavak serije trijumfa.

- Dečki zaslužuju dobru atmosferu, spremni smo. Želimo odigrati dobru utakmicu pred svojim navijačima i upisati četvrtu pobjedu u nizu - najavio je utakmicu trener bijelo-plavih Federico Coppitelli.

A neće biti lako. Kud Osječani ove sezone još uvijek imaju bitno više poraza (tri) nego pobjeda (jednu) na Opus Arenu uz loš domaći niz protiv Varaždina kojeg nisu u posljednjih pet utakmica na svome terenu uspjeli pobijediti, tud je idući protivnik momčad s jednom od najboljih obrana Supersport HNL-a. Priličan izazov za realizaciju bijelo-plavih koja još uvijek nije na željenoj razini.

- Znamo da nam slijedi teška utakmica, igramo protiv momčadi koja je zadnjih 12 utakmica imala 11 čistih mreža. Samo ovo može odrediti razinu težine zadatka kojeg ćemo imati u nedjelju, igraju dobro. Bit će težak protivnik, ali mi želimo sačuvati ovu atmosferu i nastaviti s izvedbama na koje smo fokusirani - poručio je trener Osječana.

image
VLADO KOS Cropix

Putokaz ne samo za utakmicu protiv Varaždina, nego i nastavak sezone bijelo-plavih, bi trebalo biti prvo poluvrijeme odigrano na Kranjčevićevoj. "Najbolje poluvrijeme Osijeka ove sezone" kako je odmah nakon pobjede kazao Coppitelli.

- Na dobrom smo putu i dobrom trenutku da ponovno izgradimo naš identitet. Nakon utakmice dečki su mi rekli kako je prošlo jako puno vremena otkad su tamo zadnji puta pobijedili, Nogomet se može gledati na više načina, ali na kraju dana sve se svodi na kreaciju dobrih šansi i golove... Svidio mi se duh kojeg smo pokazali. Moramo imati kvalitetu koju smo imali u prvom poluvremenu, ali želju za borbom - rekao je Coppitteli.

Stanje s momčadi posljednjih dana nije bilo idealno. Matković i kapetan Jugović žalili su se na ozljede stopala, što je posljedica lošeg terena u Kranjčevićevoj, no obojica će ipak biti u kadru za nedjeljni "Derbi Drave". U kadar se vraća i Ademi koji je bio na popisu ozlijeđenih još otprije reprezentativne stanke.

- Mkrtčjan i Guedes su odsutni. Želimo ih natrag, ali to se neće dogoditi u kratkom vremenskom periodu, dok je Hasić suspendiran zbog tri žuta kartona. To su tri igrača koji će nam nedostajati.

Izostanak dvojice braniča sugerira kako neće biti promjena u srcu obrane u odnosu na prethodna dva ligaška okršaja i kako će stoperski par činiti Jelenić i Tuia, dok će zbog suspenzije Hasića Omerović nakon duljeg vremena opet trebao dobiti prednost na desnom boku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 10:30