PRIPREMNA UTAKMICA

Osijek remizirao s novim mađarskim prvoligašem, Bijelo-plavi nisu previše pokazali

Coppitelli je, inače, koristio 21 igrača, jedini koji je svih 90 minuta proveo na terenu bio je Jurišić
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. srpanj 2024. 19:59

OSIJEK - SPARTACUS 2:2

BAD KLEINKIRCHHEIM SportArena Bad Kleinkirchheim. Gledatelja 50. Sudac: Holger Dietz (Austrija). Pomoćnici: Orel i Stakić.

STRIJELCI: 1:0 - Jugović (10), 1:1 - Greso (53), 2:1 - Omerović (65), 2:2 - Beke (87).

OSIJEK: Čavlina, Guedes, Duarte, Jelenić, Jurišić, Jugović, Soldo, Bukvić, Pušić, Kewal, Mierez (još su igrali: Malenica, Vrbanac, Mkrtčjan, Nejašmić, Ademi, Fućak, Prekodravac, Živković, Omerović, Mikolčić). Trener: Federico Coppitelli.

SPARTACUS: Fejer, R. Jasko, Alaxiai, Temesvari, Navratil, Kesztyus, D. Nagy, B. Nagy, Kovacsreti, Babić, Greso (još su igrali: Toth, Geneliczki, Pinte, Kovacs, Tamasi, Horvath, Olah, Adeneke, Ramosi, Beke, Pataki, Nemeth). Trener: Krisztian Timar.

Osijek je remizirao s novim mađarskim prvoligašem Spartacusom (2:2). Bijelo-plavi su poveli u 10. minuti. Nakon ubačaja Pušića iz kuta najviši u skoku bio je kapetan Jugović. I to je skoro bilo sve što je vrijedno zabilježiti iz prvog dijela uz premijeru nizozemskog krilnog napadača Ricuenija Kewala u dresu Osijeka.

Opravdanje možemo pronaći u fazi priprema u kojoj se nogometaši Osijeka nalaze - dan ranije ih je stručni stožer “nagazio”, a trenirali su i jutro uoči utakmice - no Bijelo-plavi nisu puno toga pokazali. Štoviše, u 53. primili su pogodak. Nakon brzog kontranapada zabio je Greso. Očito je taj gol isprovocirao Osječane koji su ubacili u brzinu više, a već u 65. minuti Omerović je nakon duplog pasa s Mierezom odlično pogodio s ruba kaznenog prostora.

Pokušavali su kasnije Pušić i Ademi, a onda su primili gol u bizarnim okolnostima. Malenica je nakon dosuđenog slobodnog udarca postavljao živi zid, a Beke je plasirao loptu s dvadesetak metara prije nego što je sudac dao znak da se utakmica nastavi. Prosvjedovali su Osječani, ali gol je bio priznat. Coppitelli je, inače, koristio 21 igrača, jedini koji je svih 90 minuta proveo na terenu bio je Jurišić i to silom prilika jer zbog lakše ozljede Cvijanovića nije imao alternativu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 01:39