KARLO KRALJIK
USPJEŠAN IZLET

Osijek s tek trojicom jesenskih startera sredio Slovence, Zekić ponudio i jedno zanimljivo rješenje

Kombinirana momčad Zorana Zekića uvjerljiva protiv trećeplasirane momčadi slovenskog prvenstva
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. siječanj 2024. 18:52

KOPER - OSIJEK 0:2 (Bralić 32., Zahirović 75.)

KOPER: Koprivec, Pavlović, Mittendorfer, Sidibe, Ankrah, Lauš, Tičić, Osuji, Ruedl, Petriško, Mulahusejnović. Još su igrali: Curcija, Diaby, Prce, Mrkela, Tepšić, Tomek, Groznica, Marsetić, Jelenič, Nkada, Sule.

Trener: Aleksandar Radosavljević.

OSIJEK: Kolić, Gržan, Bralić, Brlek, Zebec, Nejašmić, Mikolčić, Matković, Živković, Drambajev, Baković. Još su igrali: Sajko, Bukvić, Zahirović, Guedes, Babić.

Trener: Zoran Zekić.

KOPER Stadion ŠRC Bonifika. Gledatelja 100. Sudac: Mateo Tozan (Slovenija).


Izlet u Sloveniju bio je uspješan za nogometaše Osijeka koji su slavili protiv Kopra 2:0, inače trećeplasirane momčadi tamošnjeg prvenstva. I igrom i rezultatom posve zaslužen trijumf Bijelo-plavih, koji su nastupili u kombiniranoj postavi, s tek trojicom igrača koji su jesenas imali status startera.

Za razliku od Zorana Zekića, koji je na teren poslao “šaren” sastav, a koji možda čak i sugerira da se odlučio za nominalno prvu postavu u nastavku sezone, trener Kopra izveo je manje-više startnu postavu. Od onih igrača koji su odradili prijepodnevni trening tek se Bukvić našao na klupi Osijeka na kojoj su bila svega šestorica igrača, što uključuje i rezervnog vratara. Ostatak momčadi utakmicu je ispratio s tribina. Pritom, trener Osijeka imao je nekoliko zanimljivih rješenja poput Drambajeva na lijevom krilu, gdje još nismo vidjeli Ukrajinca. Zekić je njegovu brzinu odlučio iskoristiti na drugoj poziciji i ispalo je odlično. Također, na terenu se našao i Nejašmić, koji je propustio prvi tjedan priprema zbog viroze.

image
KARLO KRALJIK

Igrala se 12. minuta kad je Zebec s boka krenuo prema kaznenom prostoru, a zaustavljen je točno na liniji 16 metara. Bila je to idealna pozicija za Mikolčića, čiji odličan udarac domaći vratar “vadi” ispod vratnice. Uslijedio je ubačaj iz kuta i pokušaj Bralića glavom, u kojem je nedostajalo preciznosti. Nekoliko minuta kasnije Drambajev je probio stranu i odlično ubacio, no Živkoviću lopta nije “sjela” na volej. U 23. opet je Drambajev projurio po lijevoj strani, protivničkog beka već je u drugom koraku ostavio iza sebe i ubacio u kazneni prostor na Živkovića, čiji je udarac završio iznad vratnice. Tek nakon pola sata domaćini su zaprijetili, ali ni tada nije bilo prijetnje po Kolića.

Osijekova inicijativa morala se prije ili kasnije isplatiti. Igrala se 32. kada je Mikolčić odlično ubacio iz kuta, a Bralić zakucao loptu u mrežu.

image
KARLO KRALJIK

I nastavak je otvorila šansa Osijeka. Matković je u 55. dobro pucao, ali vratar domaćina bio je spreman. Drugo poluvrijeme šansama je inače bilo puno siromašnije nego prvi dio, a na prvo iduće uzbuđenje čekalo se do 72. kad je Bralić odlično reagirao i na gol-liniji zaustavio udarac Nkade u jednoj od rijetkih šansi domaćina. S druge strane “škaricama” je uzvratio Zahirović. U 74. Nejašmić je u gol-šansu izbacio Bukvića, ali je izostala realizacija.

Minutu kasnije Bukvić se iskupio asistencijom. Ubacio je iz slobodnog udarca s desne strane na drugu vratnicu, na kojoj je loptu čekao Zahirović. Mladi U-19 reprezentativac BiH nije bolje mogao započeti svoje prve seniorske pripreme.

image
KARLO KRALJIK

Osijeku će u utorak na noge u Novigrad stići lider slovenskog prvenstva Celje, a boravak u Istri nogometaši Bijelo-plavih će 20. siječnja zaključiti dvostrukim programom. U prijepodnevnim satima igrat će se protiv Makedonije Gjorce Petrov, makedonskog drugoligaša koji je u borbi za opstanak, a nešto kasnije protivnik Bijelo-plavima će biti Fehervar, stalni sparing-partner Osijeka na pripremama i trenutno trećeplasirana momčad mađarskog prvenstva, što će biti i generalka pred nastavak sezone.

image
KARLO KRALJIK
image
KARLO KRALJIK
image
KARLO KRALJIK

Linker
03. svibanj 2024 22:13