Fedrico Coppitelli

 DAMIR KRAJAC Cropix
OSMINA FINALA KUPA

Osijek se nakon 16 godina vraća na zaboravljeni stadion: ‘Gladni smo pobjede‘

Federico Coppitelli najavio je korekcije u momčadi za dvoboj u Velikoj
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. listopad 2024. 07:22

Šesnaest godina je prošlo otkako su Bijelo-plavi odigrali posljednju službenu utakmicu u Velikoj. Kamen Ingrad tada ne da više nije bio prvoligaš, nego više nije bio ni “živ”, a ulogu domaćina u Velikoj imala je Croatia iz Sesveta koja te sezone nije imala licencu za igranje na svom terenu. Slična situacija ponovila se i ove jeseni, Osječani će igrati i u utorak u osmini finala Kupa na terenu ŠRC Kamen Ingrad opet protiv privremenog domaćina. Travnjak Slavonije iz Požege se rekonstruira zbog čega su odlučili Bijelo-plave silom prilika dočekati dvadesetak kilometara od svog doma.

Ništa drugo osim plasmana među osam najboljih u Kupu ne zanima Osječane. Iako se protivnik natječe u 3. HNL Istok, odnosno u četvrtom rangu natjecanja, očekivane poruke iz Opus Arene su kako neće biti opuštanja. Trener Bijelo-plavih Federico Coppitelli poručio je kako se utakmica u kojoj je njegova momčad favorit, i to prilično izraženi s obzirom na rang natjecanja koji ih dijeli, ne smije olako shvatiti.

- Kup je natjecanje u kojem želimo nešto napraviti, želimo proći u četvrtfinale. Gladni smo pobjede i želimo nastaviti pozitivan trend... Moramo nastaviti s dobrim igrama, svaka utakmica je važna za novu momčad kakva je naša - kazao je u najavi trener Osječana.

Najavio je strateg Bijelo-plavih kako će napraviti korekcije u odnosu na momčadi koja je prošlog vikenda istrčala na Šubićevcu, ali u kojoj mjeri ostaje za vidjeti.

- Odigrat ćemo ozbiljnu utakmicu, ali i dati šansu nekim igračima iako nećemo moći previše rotirati zbog brojnih ozljeda. Neki igrači koji nisu igrali protiv Šibenika, poput Mikolčića i Cvijanovića, mogli bi početi protiv Slavonije. Ovo je također trenutak u kojem bi neki od igrača koji su u posljednje vrijeme manje igrali pokažu svoju kvalitetu. Do iduće prvenstvene stanke, zaključno s utakmicom protiv Rijeke na Rujevici, trebat će nam svaki igrač u rosteru - kazao je Coppitelli.

Problemi s ozljedama

U veznom redu i napadu trener Osijeka još ima mogućnost kombiniranja, na bekovskim pozicijama ako ništa drugo može iznaći i neka alternativna rješenja, ali zato nema puno izbora na stoperskim pozicijama jer su od petorice braniča koje ima u kadru zdrava tek njih trojica (Jelenić, Hasić i Vrbanac). Tu je, doduše, mladi i perspektivni Kolarik koji, međutim, još uvijek nije upisao seniorski debi. Istovremeno Mkrtčjan je u procesu oporavka, dok stanje Tuije tek treba biti utvrđeno. U slučaju da je ozljeda Talijana, a zbog koje je izašao nakon pola sata odigranih na Šubićevcu, ozbiljnije prirode to će trenera Osijeka staviti u prilično nezavidan položaj pred gostovanje na Maksimiru idućeg vikenda.

- Tuia je na popisu ozlijeđenih, ima problema s mišićem, na dodatnim je pretragama. Popis ozlijeđenih igrača sve je dulji, nadamo se da će se netko oporaviti do utakmice protiv Dinama - kazao je Coppitelli.

image
MARIN FRANOV Cropix

U konkurenciji nema niti već mjesecima odsutnih Guedesa i Mkrtčjana, ali niti Matkovića kod čijeg oporavka još uvijek nema pomaka. Prošlo je već nekoliko tjedana otkako je izvan kadra. Propustio je dvije prvenstvene i dvije utakmice U21 reprezentacije u kvalifikacijama, a prognoza oko povratka mlade zvijezde još uvijek nema.

- Neko vrijeme je vukao ozljedu, isprva su ti problemi bili lakše prirode, no kako je vrijeme prolazili postali su ozbiljniji. Ne znamo još kada će se vratiti. On, Guedes i Mkrtčjan su igrači kojih nema već neko vrijeme i za koje se nadamo kako će uskoro opet biti u konkurenciji - kazao je trener Bijelo-plavih.

Uoči gostovanja u Velikoj pogled u prošlost kaže kako je osmina finala Kupa faza natjecanja koju je Osijek više-manje redovno prolazio. Četiri puta do sada im je bila “zadnja stanica”, a kobni su bili Dubrovnik 1993., Inter 2006., godinu kasnije Cibalia te 2014. Split.

Linker
22. listopad 2024 07:23