ROBERT FAJT Cropix
MNOGE SU VEĆ IZNENADILI

Osijek srušio dugogodišnji crni niz, a već ga čeka novi izazov: ‘Svima će tamo biti teško, ne samo nama‘

Bijelo-plavi su prvi puta pobijedili u Karlovcu, prvi puta uopće i zabili gol
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. studeni 2023. 06:05

Dogodilo se i to - Osijek je pobijedio u Karlovcu. Zapravo, prvi put je uopće i zabio gol na terenu na kojem Bijelo-plavi znaju samo za ružna iskustva. Ovaj puta se ona nisu ponovila, nakon tri poraza na prethodna tri gostovanja napokon su Osječani napustili Karlovac uzdignutih ruku.

Rezultatski nije bilo dominantno, ni igrom spektakularno, no pobjeda prvoligaša nad trećeligašem niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Cilj je ostvaren, plasman u četvrtfinale Kupa bez nepotrebnog stresa, a to je ono što je iz perspektive Zorana Zekića bilo i najvažnije iako je imao što za zamjeriti svojim igračima.

- Igrali smo protiv jako organizirane momčadi, ali pripremali smo se na to, kroz nekoliko treninga smo probali neke stvari. Bilo je to dosta sporo, s premalo trke u dubinu, ali najvažniji je prolaz. U subotu nas očekuje nova utakmica, a u Kupu ćemo vidjeti što nas čeka dalje - kazao je trener Bijelo-plavih nakon utakmice.

Prolaz među osam bio je najbitniji pa je ovo jedna od onih pobjeda kojoj se ne gleda u zube. Ipak Zekić će neke detalje predočiti svojim igračima.

- Ne mogu reći da moji igrači nisu željeli. Možda smo igrali malo presporo, ali i suparnik je bio dobar i motiviran. Znali smo što nas čeka, nadali se bržem gol i boljoj protočnosti lopte, ali nije išlo. To su detalji na kojima ćemo raditi u pripremi za Goricu - poručio je trener Osijeka.

Crni nizovi

Samo tri dana nakon terena na kojem su prvi puta pobijedili, Bijelo-plavi će gostovati na terenu na kojem rijetko pobjeđuju. Naime, svega dva puta Osijek je slavio u Gorici. Prvi puta u jesen 2018. pod Zekićem nakon čega su slijedile četiri godine neuspjeha. Ni Skender, ni Kulešević, a onda ni Bjelica nisu uspjeli pobijediti u Velikoj Gorici, u sedam utakmica koje su vodili Bijelo-plavi su osvojili svega tri od 21 mogućeg boda, a taj crni niz potrajao je sve do prošle jeseni kada je tadašnji vd trenera Poms prekinuo lošu seriju. Gorica je i ove sezone svima tvrd orah, iako su samo dvije momčadi u čitavoj ligi zabile manje golova istovremeno je samo jedan prvoligaš primio manje golova od Gorice. Također, kod kuće su pobijedili i Hajduk i Dinamo, uostalom trenutno su na samo dva boda iza Osijeka. Puno je znakova kako Bijelo-plave očekuje težak posao u idućem prvenstvenom kolu. Ali nakon tri utakmice i tri pobjede (od čega dvije bez primljenog gola) po povratku u Osijek Zoran Zekić taj pozitivan niz želi nastaviti.

- Protiv Rijeke su pokazali da se radi o kvalitetnoj momčadi. Nama će svaka utakmica biti teška. I ne samo nama jer sve momčadi su u deset posto i zbog toga moramo biti s puno više energije, trke i individualne kvalitete. To nam je nedostajalo i to su detalji na koje moramo obratiti pozornost - zaključio je Zekić.

Bijelo-plavi su nakon utakmice u Kupu dobili slobodan dan. Ponovno okupljanje na Opus Areni trener bijelo-plavih zakazao je za četvrtak, a tada bi trebalo biti jasnije i u kakvom su stanju Caktaš i Fiolić. Njih su dvojica zbog ozljeda propustili gostovanje u Karlovcu i još uvijek je upitno hoće li se naći u konkurenciji za prvenstveni ogled protiv Gorice.

Lovrić se vraća ‘kući‘

Čovjek odluke u Karlovcu bio je Kristijan Lovrić. Zabio je iz kaznenog udarca svoj četvrti pogodak ove sezone, drugi u Kupu pa je u 16 utakmica u aktualnoj sezoni već dvostruko nadmašio svoj golgeterski učinak iz svojih prvih godinu i pol dana među Bijelo-plavima. Inače, dva od četiri pogotka ove sezone zabio je iz jedanaesterca.

- Osnovna zadaća je ostvarena. Čim smo izvukli Karlovac znali smo da će biti teško, imaju nekolicinu prvoligaških igrača, na svom su terenu dosta nezgodni to se i ovaj puta pokazalo. Igraju odostraga s čvrstim blokom i to je teško bilo probiti, srećom pa smo postigli taj jedan gol i prošli u četvrtfinale, što je bilo najvažnije. Cilj nam je, naravno, otići što dalje u Kupu, no moramo gledati utakmicu po utakmicu i da budemo što bolji. Ako ne uđemo sto posto u svakom susretu su mogući problemi, pa tako i s Karlovčanima koji imaju nekolicinu pojedinca koji su dugo igrali u HNL-u. Tako se treba pripremati za svaki sljedeći dvoboj, nadajući se da ćemo nastaviti pobjednički niz - izjavio je strijelac jedinog gola.

A taj idući dvoboj Lovrić će imati protiv momčadi u čijem je dresu zabio 54 gola. Mrežu Gorice istovremeno pogodio je samo jednom, ali ne u dresu Osijeka nego Kustošije u sezoni 2017./18. Otkako je stigao među Bijelo-plave u pet utakmica ostao je bez napadačkog doprinosa protiv bivše momčadi. Štoviše, jedini izravni crveni karton u karijeri dobio je baš u ogledu protiv Gorice.

- Gorica je mnoge iznenadila, iako mene baš i ne. Igraju stvarno dobro, imaju odličnu zadnju liniju što se vidi i po malom broju primljenih golova. Dobri su u kontranapadu i svakako se moramo dobro pripremiti za tu utakmicu - poručio je Lovrić.

Počela zaštićena prodaja ulaznica za Hajduk

Na blagajnama podno Opus Arene u četvrtak će početi zaštićena prodaja ulaznica za utakmicu protiv Hajduka koja se igra iduću srijedu (8. studenoga u 17 sati). Zaštićena prodaja ulaznica trajat će do subote, radno vrijeme blagajni bit će od 10 do 18 sati. Tijekom zaštićene prodaje prednost pri kupovini ulaznica imat će svi koji su imali kupljenu ulaznicu za jednu od ovosezonskih domaćih utakmica Osijeka. Provjera će se vršiti uz predočenje osobnog dokumenta i uvidom u sustav do sada prodanih ulaznica. Ulaznice za odgođeni dvoboj 3. prvenstvenog kola u slobodnoj prodaji će biti u ponedjeljak i utorak. Iz kluba su također priopćili kako za utakmicu protiv Hajduka neće biti online prodaje ulaznica, kao ni prodaje na blagajnama na dan utakmice. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 23:40