VLADO KOS/CROPIX Cropix
DESETORICA ‘MILIJUNAŠA‘

Osijek srušio svoju rekordnu vrijednost! Dolaskom Lovrića momčad Nenada Bjelice pomaknula je granicu

Ako je po procjenama Transfermarkta, Osijek nikada nije imao vrjedniji kadar!
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. veljača 2022. 10:02

Nakon dolaska Kristijana Lovrića svlačionica Osijeka procijenjena je na 35,6 milijuna eura, milijun više nego što je vrijedila u jednom trenutku prošle sezone, a što je bila i njezina rekordna “težina”.

Osijek pod ugovorom trenutno ima 30 nogometaša, a njih desetorica su procijenjeni na milijunske iznose. Najviše, pet milijuna eura, Transfermarkt cijeni Kristijana Lovrića, koji je i jedini član bijelo-plave svlačionice u top 10 igrača po vrijednosti u Prvoj HNL. Blizu tog društva je i Ramon Mierez, koji je procijenjen na četiri milijuna eura, odnosno, milijun manje u odnosu na vrijednost koju je imao na početku sezone.

Reprezentativni vratar Ivica Ivušić drži procjenu od 3,5 milijuna eura (među vratarima u Prvoj HNL samo je Dominik Livaković na većoj cijeni), a mladi dokapetan Mihael Žaper 3,0 milijuna eura i obojica imaju tendenciju rasta. Tržišnu vrijednost mađarskog i slovenskog reprezentativca Laszla Kleinheislera i Damjana Bohara portal Transfermarkt je procijenio na 2,5 milijuna eura.

Slijedi Mijo Caktaš (2 milijuna eura), Mile Škorić (1,8 milijuna eura), potom Darko Nejašmić s 1,3 milijuna, a što je gotovo trostruko povećanje u odnosu na prošlo ljeto kada je tek došao u Gradski vrt. Danijel Lončar s procijenjenom vrijednošću od okruglih milijun eura zaključuje taj popis igrača Osijeka čija se vrijednost procjenjuje na sedam znamenki.

Blizu tržišne vrijednosti od milijun eura su Ivan Fiolić, Karlo Bartolec i Amer Hiroš, a sva trojica su procijenjena na po 850.000 eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:27