VLADO KOS Cropix
PLANOVI NA OPUS ARENI

Osijek treba dovesti barem četvoricu igrača: Evo u kakvu se potragu baca Jose Boto

Sportski direktor bijelo-plave momčadi prisiljen do kraja mercata dobro ‘pročešljati‘ nogometno tržište
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. kolovoz 2024. 08:48

Marko Soldo, Luka Jelenić, Pedro Lima, Nikola Čavlina, Ricuenio Kewal i Kemal Ademi - šestorica su igrača koji su na Opus Arenu stigli ovoga ljeta i koje je trener Federico Coppitelli imao odmah u prvom treningu.

Imao je trener Osijeka u startu priprema za novu sezonu čistu situaciju kakvu je samo poželjeti mogao, svaku poziciju u momčadi pokrivenu barem sa po dvojicom igrača, no ta se ravnoteža u samo nekoliko dana urušila, a uoči “utakmica sezone” našao se u velikom problemu. Prije nekoliko tjedana sportski direktor Jose Boto kazao je kako do kraja prijelaznog roka Osijek možda dovede još dvojicu igrača koji će biti ekspresna pojačanja, odnosno koji će odmah uskočiti u početnih 11, ali sada mora na tržištu naći one koji će dopuniti kadar.

Drukčije okolnosti

Odlazak Ramona Miereza, teška ozljeda Renana Guedesa, ozljeda Stjope Mkrtčjana i neizvjesna budućnost Andrea Duartea doveli su trenera Osijeka u prilično nezgodnu poziciju u ritmu utakmica četvrtak - nedjelja zbog čega je osuđen na improvizaciju. Danas momčadi koja se još do prije nekoliko dana činila zaokružena i formirana nedostaje igrača zbog čega do kraja prijelaznog roka neće biti mira u Opus Areni. Sportski direktor Bijelo-plavih treneru mora dovesti najmanje četvoricu igrača, a imperativ su napadač, desni bek i branič. A sve da ih i danas potpiše, na njih Coppitelli neće moći računati u četvrtak u Azerbajdžanu.

image

Jose Boto

MARIN FRANOV Cropix

Osijeku je prethodnih prijelaznih rokova bilo teško na tržištu pronaći napadačko rješenje. Neki su poslovi propali, budući da su igrači za koje su se Bijelo-plavi zanimali znali kako bi grijali klupu sjajnom Argentincu zbog čega nisu bili zainteresirani za dolazak. Međutim, prije nekoliko dana okolnosti su se bitno promijenile. Mierez je transferiran u okolnostima u kojima se klub malo toga pitalo i sada se na tržištu hitno traži zamjena. Iskusni Ademi je doveden isključivo kao ispomoć El Toru, prihvatio je u startu sporednu ulogu kakvu je i imao u uvodnim utakmicama sezone, a sada se odjednom našao u glavnoj.

Desni bočni postao je također goruće pitanje nakon ozljede Renana Guedesa na utakmici protiv Šibenika prošlog vikenda, a koja bi ga izvan konkurencije mogla izbaciti na nekoliko mjeseci. Na toj poziciji Coppitelli danas ima samo najvećeg univerzalca u momčadi Naila Omerovića, koji je, inače, za vrijeme ljetnih priprema najbolje utakmice odigrao na lijevom krilu.

Odjednom su i stoperske pozicije postale problem. Još jedan branič svakako je trebao doći do kraja prijelaznog roka, ali sad se traže dvojica nakon što se čini kako je Andre Duarte jednom nogom napustio Opus Arenu. Jedan je od njih Emin Hasić, 21-godišnji branič švedskog Varnama, inače U21 reprezentativac Švedske. Igrač je to kojeg Coppitelli jako dobro pozna jer donedavno su surađivali u mladoj momčadi Leccea, a Hasić mu je bio i kapetan kada su prije dvije sezone osvojili Primaveru.
Ali, ni to ne bi trebalo biti sve. Boto je ranije najavio i kako mu je cilj do kraja prijelaznog roka dovesti lijevo krilo “s jakom desnom nogom”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 20:01