Federico Coppitelli

 MARIN FRANOV Cropix
COPPITELLI UOČI MAKSIMIRA

Osijek u gadnoj situaciji uoči Dinama, jedan igrač kao da više nije dio momčadi: ‘Trenutak nije najbolji‘

Mierez je napustio momčad, a Guedes i Mkrtčjan su ozlijeđeni
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. kolovoz 2024. 16:59

Ravnoteža u kadru Osijeka gadno je narušena u samo nekoliko dana, u razmaku između nedjelje i četvrtka. Prvo je Renan Guedes pretrpio tešku ozljedu gležnja zbog koje će se na njegov povratak čekati tjednima, čak i mjesecima, potom je momčad napustio Ramon Mierez, koji je golovima "vukao" Bijelo-plave, ozlijedio se Stjopa Mkrtčjan, a koliko teško i u kojem se vremenu na njega neće moći računati još uvijek nije poznato, a onda se dogodila situacija s Andreom Duarteom, za kojeg je pitanje koliko se Osijek uopće može više pouzdati na njega nakon utakmice protiv Zire, gdje je govorom tijela odavao dojam kao da ne pripada ovoj momčadi.

Između dvije europske utakmice protiv azerbajdžanske Zire trener Federico Coppitelli mora izvući najviše što može u utakmici protiv Dinama, protiv kojeg će tražiti prve prvenstvene bodove. A u tom paklenom ritmu probat će što više može rasporediti svoje snage, iako previše izbora zapravo i nema.

- Hoće li sastav za Dinamo ovisiti o revanšu protiv Zire? Da, ovisit će. Bit će promjena u momčadi, ali u ovom trenutku još ne mogu reći na kojim pozicijama. Momčad uvijek slažem prema onom što vidim na terenu i na treninzima. Jasno je da ćemo morati napraviti vjerojatno koju zamjenu, nalazimo se u tranzicijskom trenutku, u svim utakmicama koje nam dolaze dat ćemo maksimalan napor da prezentiramo najbolji Osijek koji možemo - kazao je Talijan, kojemu bi danas malo tko poželio biti u koži jer kud mu odmah na početku sezone slijedi utakmica za utakmicom, a svaka je važna, tud nema ni previše prostora u rosteru.

- Ostat će nam samo jedan dan pripreme za susret s Dinamom. Nije dovoljno, ali moramo to prihvatiti. Trenutak za susret s Dinamom nije baš najbolji jer smo mi još uvijek u tranziciji i evoluciji momčadi. Imam li dovoljno igrača? Prosudite sami. Moj je posao na najbolji način iskoristiti dečke koje imam na raspolaganju - kaže trener Bijelo-plavih, kojemu je samo malo sreće nedostajalo za puno bolji dojam na početku mandata na klupi Osijeka.

- Smatram kako uopće ne igramo loše, ali uvijek budemo žrtva nekakvih velikih individualnih propusta - slegnuo je ramenima.

Osijek je ove sezone sve svoje pogreške skupo platio. Primili su Bijelo-plavi pred Opus Arenom čak četiri gola u samo tri utakmice u kojima im protivnici nisu pošteno zapucali prema vratima. Individualni kiksevi koštali su ih na koncu ne samo boljeg dojma, nego i puno boljeg rezultata i raspoloženja pred nastavak paklenog kolovoza.

- Kako smanjiti pogreške? Tako da ih uopće ne radimo. Za mene je važno da momci rade odlično, ono što se tiče pogrešaka ovisi o radu i sazrijevanju naše ekipe kroz utakmice, pokušat ćemo da to sazrijevanje bude što kraće - hrabri se Coppitelli uoči novih izazova.

O protivniku tek rečenica-dvije, fokus je na vlastitu momčad.

- Što se tiče Dinama, mislim da sam u pravu ako kažem da nam je protivnik najjača momčad u Ligi, koja je trenutno na vrlo visokoj razini. Imajući u vidu ono što smo pokazali do sada, uvijek gledam je li čaša polupuna ili poluprazna i mogu reći da je za mene - polupuna. Zadovoljan sam našim prezentacijama na terenu, no svakako težimo boljem iz utakmice u utakmicu - zaključio je Coppitelli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. kolovoz 2024 16:59