VLADO KOS Cropix
OGLASIO SE POMS

Osijek u nastavku sezone nije odigrao utakmicu u normalnim uvjetima: ‘Luda stvar, to je otežavajuća okolnost‘

Rene Poms unatoč velikim kadrovskim problemima protiv Varaždina želi prekinuti seriju bez pobjede
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. veljača 2023. 17:25

Trenutak u kojem se nalazi momčad iz Gradskog vrta daleko je od idealnog. Bijelo-plavi su u nizu od tri utakmice u nizu bez pobjede, tri utakmice u nizu bez postignutog gola... Imperativ dobrog rezultata dugo vremena nije bio izraženiji.

- Naravno da nismo zadovoljni rezultatima, ali ako gledate u globalu svih pet utakmica koje smo odigrali u nastavku sezone onda smo zaslužili više bodova nego što smo ih na kraju osvojili. A tada bi sve bilo bitno drugačije. Protiv Rijeke smo izgubili bodove nakon kaznenog udarca kojeg ne želim komentirati, protiv Istre znate što se dogodilo, drugo poluvrijeme je bilo potpuno izvan kontrole... Jedina utakmica u kojoj nismo zaslužili baš ništa bila je protiv Lokomotive, gdje smo bili užasni. U trenutku smo u kakvom jesmo, sreća nam je u nekim situacijama okrenula leđa, ali samokritični smo, znamo kako možemo puno bolje, to i želimo. Ne mogu nam loš teren i suci biti izlike za sve, uvijek moramo prvo sebe pogledati. Ipak, nisam pesimističan, gledamo naprijed, znamo što trebamo napraviti, znamo kako nam nedostaju golovi i na tome radimo svakog dana i na svakom treningu - kazao je trener Bijelo-plavih Rene Poms.

Toj crnoj seriji Osijek će pokušati stati na kraj u utakmici protiv momčadi koja ih je ove sezone prilično namučila, uostalom, nanijela im je jedan od najtežih poraza (1:4) i koja je posljednji poraz u Gradskom vrtu doživjela prije nešto više od dvije godine. Doduše, u međuvremenu Varaždin nije često dolazio u Osijek, tek dva puta, ali oba puta se kući vraćao s bodom.

- Svaka utakmica je najvažnija, svakom protivniku dajemo maksimalan respekt. Znamo da je Varaždin dobra momčad, još pamtimo naš poraz. Sigurno ne dolaze bez ambicija, ali siguran sam kako ćemo znati odgovoriti - rekao je Poms.

image

Rene Poms

VLADO KOS Cropix

Problemi s kadrom

Trener Osijeka u silnim je kadrovskim problemima. Za iduću utakmicu neće moći računati na najmanje petoricu igrača. Zbog kartona nema Miereza, Žapera i Škorića, Barišić je upitan zbog ozljede, Caktaš pod gripom, a Pomsov manevarski prostor dodatno je sužen nakon bolesti Fiolića, koji se također sigurno neće naći u kadru. Za Barišića postoje realne šanse kako će istrčati na teren protiv Varaždina, ali Caktaš zbog bolesti možda čak neće konkurirati ni za utakmicu četvrtfinala Kupa protiv Hajduka, koja slijedi tri dana nakon prvenstvenog ogleda.

- Svaki se trener na svijetu nađe u sličnoj situaciji tijekom sezone. Nekad imate puno ozlijeđenih, drugi puta kartoniranih igrača, ali s druge strane imamo dovoljno igrača, svi su motivirani, željni pokazati kako zaslužuju mjesto u najboljih 11 tako da nisam zabrinut, imat ćemo kvalitetnih 11 koji će istrčati na teren... Caktaš je i dalje pod gripom, nije u treningu i sigurno neće biti u kadru za Varaždin. Vidjet ćemo hoće li konkurirati za Hajduk.

Gledajući isključivo pozicijski, Poms unutar kadra može pronaći zamjenu i za Miereza i za Caktaša, no Barišićeva ozljeda mogla bi biti veliki problem jer dva od četiri stopera već su izvan stroja.

- Imamo opcije, ali još nije vrijeme da sve otkrijem, ne prije posljednjeg treninga. Također respektirajte i da neke stvari želimo sakriti od protivnika - dodao je trener Osijeka.

Otkako je sezona nastavljena, Osijek nije odigrao utakmicu u normalnim uvjetima. Ni u nedjelju neće biti drugačije. Nakon tjedna proljetnih temperatura na dan utakmice protiv Varaždina najavljen je nagli pad celzijevaca, koji će se kretati blizu ništice. I to još uz snijeg.

- Da, luda stvar... Naravno da nam je otežavajuća okolnost jer želimo igrati brzo, s jednim-dva dodira, i kada je teren loš i mekan to nam predstavlja problem - zaključio je Poms.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:19