Laszlo Kleinheisler bi uskoro mogao napustiti Osijek

 VLADO KOS Cropix
NEIZVJESNOST U GRADSKOM VRTU

Osijek uskoro ostaje bez jednog od najboljih? Miljenik navijača bliže je odlasku, a evo u čemu je problem

Sjajni veznjak mogao bi već ove zime napustiti redove Bijelo-plavih
Piše: D. RužićObjavljeno: 23. prosinac 2022. 11:00

Neizvjesnost oko Laszla Kleinheislera u Gradskom vrtu još je velika. Ostaje li ili odlazi iz Osijeka? Svakodnevno je to pitanje na koje točnog odgovora još nema. Kao ni kada će ga biti.

"Prvo moram naglasiti da je on naš igrač s važećim ugovorom do ljeta. Onda ću reći i da želimo s njim nastaviti suradnju, produžiti je, a odluka je na njemu. Sam se mora izjasniti što želi", kazao je sportski direktor Bijelo-plavih Ivica Kulešević.

Neka zakačka izgleda, ma sigurno je tako, postoji. Osijek je s Kleinheislerom zadovoljan a i on sam ističe jednaku tvrdnju. U čemu je onda problem, a ima ga sigurno.

"Ponudili smo mu novi ugovor i za to određeni iznos, no on želi više. To je nešto što ne možemo prihvatiti a ne mogu govoriti o novcu, o iznosima", veli Kulešević.

Ipak, zaobilaznim putovima i izvorima informacija saznali smo, Osijek Kleinheisleru nudi oko 300.000 eura neto godišnju zaradu, a njegovi su planovi ambicije puno veće. Ne baš dvostruko, ali tu negdje. Pat je sada pozicija, svatko se, klub i igrač, drže svojih stavova. Objektivni promatrač i poznavatelj situacije u prvoligašu s Drave ne može drugačije nego iznjedriti zaključak kako je mađarski reprezentativac u ovom trenutku ipak bliži odlasku nego ostanku u Osijeku.

Slično se ni u kom slučaju ne može reći za mladog napadača Diona Drenu Belju. I oko njega i njegovog odlaska puno je priča. Također i Argentinca Ramona Miereza. Teško je reći što će biti i kako će se bilo što od tih priča rasplesti, ali jedno je se čini izvjesnim, a to je kako će se roster udarne momčadi za proljeće i te kako promijeniti. Odlazak, gubitak najboljih igrača sigurno nikad nije dobar, ali u Osijeku znaju što im je činiti. Kada se o situaciji u kojoj se klub našao u pregovorima o možebitnom nastavku suradnje s Laszlom Kleinheislerom uvažiti se mora i činjenica i stav da se zbog jednog igrača ne probija primanja ostalih koji s njim dijele svlačionicu i doprinose momčadskim rezultatima.

Čeka se Pomsov potpis

Svi su detalji ugovora koji bi Osijek i trenera Bijelo-plavih Rene Pomsa "ovjenčao" do ljeta 2024. godine utanačeni i iskristalizirani. Čeka se još samo Austrijančev potpis. Stižu u međuvremenu uvjeravanja iz klupskih ureda kako nema ničeg spornog osim što Pomsovi odvjetnici češljaju stavku po stavku onog što on treba potpisom ovjeriti. A taj posao je detaljan i brižan u svakom pogledu. Da ništa ne promakne, jer u pravnom rječniku i formulaciji puno se toga mijenja ako negdje piše a umjesto ali. No, bitnih zapreka produžetku suradnje Osijeka i trenera Pomsa nema. Ostat će on na klupi uz Bijelo-plave i dalje dakako onako kako je predviđeno ugorovom koji mu je ponuđen na potpis iako znano je da je trener tu i taj sve dok ga prate odgovarajući rezultati. (dr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 10:43