NIKSA STIPANICEV Cropix
ZALUDIO POLA EUROPE

Osijekov wunderkind na vrhu liste želja europskog velikana, žele ga dovesti već u zimskom prijelaznom roku

Najvrjedniji osječki eksponat mogao bi uskoro napustiti klub u rekordnom transferu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 26. studeni 2022. 14:46

Prema pisanju belgijskih medija najbolji Osijekov strijelac Dion Drena Beljo na vrhu je želja Anderlerlechta u zimskom prijelaznom roku. Zanimanje belgijskog velikana za mladog napadača bijelo-plavih nije od jučer, još ljetos su ispipavali puls iz Gradskog vrta iako tada nisu poslali službenu ponudu. Međutim, nisu se zadržali samo na upitima, nastavili su ga i dalje pratiti, a što su na primjeru pokazali i jesenas kada je direktor Anderlechta Dris Belaen došao u Osijek uživo pogledati Belju na derbiju protiv Dinama. Iako, pitanje je što je mogao vidjeti od guste magle koja je dobrim dijelom utakmice skrivala teren.

Beljo je ove sezone nastavio gdje je stao prošle u kojoj je 15 u dresu Istre puta tresao mreže i s osam prvenstvenih golova (devet u svim natjecanjima) trenutno je u vrhu ligaške ljestvice strijelaca. Prvi dio sezone je otvorio s dva gola Gorici, a zatvorio s identičnim učinkom i dva gola Šibeniku na Šubićevcu. Ofenzivne kolone u prvenstvu ove jeseni upotpunio je s još dvije asistencije. Drugim riječima, Beljo bilo pogocima bilo dodavanjima stoji iza deset od 29 ligaških golova bijelo-plavih ove sezone, odnosno svakog trećeg, a što dovoljno govori o njegovom utjecaju na igru momčadi iz Gradskog vrta.

Beljina tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi šest i pol milijuna eura po čemu je najcijenjeniji Osijekov nogometaš. Štoviše, malo je igrača u HNL-u s većom vrijednošću od Beljine, svega njih petorica od kojih su četvorica s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:17