Kristijan Lovrić

 RONALD GORSIC Cropix
NAJVEĆI DUŽNIK

Osijekovog kapitalca nije ‘oživjelo‘ nit pet trenera, pa čak ni Bjelica: ‘Bio sam šokiran njegovim stanjem‘

Na razinu na kakvoj je igrao u Gorici nisu ga uspjeli vratiti ni Bjelica, niti Poms, ni Perković...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. studeni 2023. 15:24

Već je više puta ponovljena priča kako u momčadi Osijeka ima još puno rezervi. A kada se potegne ta tema, najčešće se spominje jedno ime. Naravno, ono Kristijana Lovrića.

Na razinu na kakvoj je igrao u Gorici nisu ga uspjeli vratiti ni Nenad Bjelica, niti Rene Poms, potom ni Borimir Perković, ali ni Stjepan Tomas. Iako je on, ruku na srce, izvukao najviše od Lovrića od svih njegovih prethodnika na klupi Osijeka. Jer, Osijekov krilni napadač po statistici igra svoju najefikasniju polusezonu u Osijeku. Zabio je četiri gola i za dva asistirao.

Začarani krug

U prethodnih sezonu i pol koliko je među Bijelo-plavima, odnosno 34 utakmice koje su prethodile aktualnoj sezoni, tek se dva puta upisao u strijelce. Ove je, pak, zabio po dva puta u prvenstvu i Kupu. Njegov gol Karlovcu donio je 1:0 pobjedu i osigurao plasman u četvrtfinale Kupa, u HNL-u je zabio odmah u prvom kolu protiv Belupa i napokon izašao iz začaranog kruga (prošle je sezone bio igrač s najviše upućenih šuteva u HNL-u bez zabijenog gola), posljednji ligaški gol je zabio još u 3. kolu u golijadi protiv Istre (4:4). Na Poljudu mu se vratnica ispriječila spektakularnom golu iz slobodnog udarca s više od 20 metara.

image

Zoran Zekić

ROBERT FAJT Cropix

Pitali smo Zorana Zekića u jednom od prvih obraćanja kao trenera Osijeka za Kristijana Lovrića.

- Što su rekli treneri prije mene da se ne ponavljam? - odgovorio je Zekić pitanjem pa nastavio u tonu u kojem su više-manje o istoj temi govorili i njegovi prethodnici:

- Imamo iskren odnos, iskren razgovor. Ja zaista vidim neke detalje da bi on trebao biti ono zbog čega je i doveden u Osijek. Isto tako sam mu rekao i da sam šokiran njegovim stanjem. Dugo godina radim u HNL-u, znam kako je Kristijan igrao za Goricu i koliko sam se ja njega pribojavao i koliko smo se taktički pripremali za njega. Uostalom, u mojoj zadnjoj utakmici na klupi Osijeka u prvom mandatu bilo je 2:2 protiv Gorice, a on je zabio oba gola. Dogodi se neki poremećaj, životni ili nogometni, ali siguran sam da ćemo ga vrlo skoro vidjeti u najboljem izdanju - kazao je tada Zekić.

Drukčija uloga

Lovrić je odigrao svaku utakmicu otkako je Zekić na klupi, ali vjerojatno zbog razine fizičke spreme za koju trener Osijeka smatra kako još nije dovoljna. Zasad mu je uloga svedena na ulaske u drugom poluvremenu.

Također, Osijeku će biti puno lakše kada opet proradi i Mijo Caktaš. Trenutno prvi strijelac HNL-a svoj posljednji, sedmi, prvenstveni gol zabio je još prije skoro tri mjeseca, Lokomotivi u Kranjčevićevoj. Od tada je odigrao osam prvenstvenih utakmica bez učinka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:51