Rene Poms i Garcia Gonzalo

 MARKO MRKONJIC Cropix
OMILJENI TRENER

Osječani opet ovacijama ispratili Renea Pomsa: ‘Nisam nikad zadovoljan s 1:0, to nije moj stil!‘

‘Kada kod 1:0 zatvarate utakmicu dajete protivniku šansu da se vrati iz nekog glupog gola‘
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 15. listopad 2022. 20:02

Već je prešlo u naviku navijačima s tribina Gradskog vrta da uz aplauz dočekaju i uz još jači aplauz isprate Rene Pomsa s terena. Jednostavno, njegov nogomet diže navijače na noge. Otkako je Austrijanac na klupi Osijek u šest utakmica ne zna za poraz, a protiv Istre je vezao petu pobjedu.

- Kao što sam i očekivao, utakmica je bila teška. Istra igra jako dobar nogomet, jaki su na lopti, znaju što žele. Imali smo problema u prvom poluvremenu, a onda smo u nastavku promijenili formaciju u 4-4-2. Rekao sam kako obrana počinje od napada, a Beljo i Mierez su odlično surađivali i napravili veliki posao u defenzivi. U nastavku protivniku nismo dali skoro ništa - prokomentirao je trener Bijelo-plavih.

Pomsova nogometna filozofija je na gol više. Vidjelo se to na poluvremenu kada je beka zamijenio za napadača, a pogotovo u 84. minuti kada kod rezultata 1:0 nije odlučio zatvarati utakmicu nego je umornog napadača zamijenio svježim i nastavio tražiti drugi pogodak koji je naposljetku i došao duboko u sudačkoj nadoknadi.

- To je stil nogometa s kojim želimo igrati. Nisam nikad zadovoljan s 1:0! Kada kod tog rezultata zatvarate utakmicu tada dajete protivniku šansu da se vrati iz nekakvog glupog i jeftinog gola. Ja volim držati visok pritisak, uostalom 2:0 uvijek bolje zvuči nego 1:1 - uz osmijeh je odgovorio Poms.

Na poluvremenu je Leovac ostao u svlačionici, je li odluka bila taktičke prirode ili izazvana ozljedom?

- Dijelom iz oba razloga. Već u prvom dijelu sam odlučio kako ćemo prijeći na 4-4-2 i poslao sam Miereza na zagrijavanje. Na poluvremenu se Leovac požalio na ozljedu zbog čega nisam imao drugog izbora nego zamijeniti njega - kazao je Poms.

U prvom dijelu Istra je imala ne samo aktivan rezultat nego i prilike iz kojih je mogla čak i povesti. Međutim, u nastavku je na terenu postojala samo jedan momčad.

- Prvi dio smo bili dobri, imali smo svoje šanse, ali u drugom poluvremenu smo pali. Osijek je postao puno agresivniji, a mi smo izgubili kontrolu i organizaciju. Osijek je u nastavku promijenio formaciju na 4-4-2 koja je trebala biti idealna za nas s obzirom na to kako smo stajali na terenu, ali počeli smo donositi loše odluke i situacija je za nas postajala sve teža i teža - prokomentirao je trener Istre Gonzalo Garcia.

Da nije bilo sjajnog Majkića, Istra je mogla i puno gore proći: - Bio je odličan, ima veliki potencijal da brani i u većem klubu, zaključio je Garcia.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:12