Federico Coppitelli

 VLADO KOS Cropix
COPPITELLIJEVA LEKCIJA

Osječani pobijedili čak 16:0, ali uslijedila je kazna. Igrači naljutili trenera, evo što se dogodilo

Bijelo-plavi nogometaši su u četvrtak prijepodne morali odraditi neplanirani trening
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. srpanj 2024. 06:19

Trebali su nogometaši Osijeka imati slobodno četvrtak prijepodne, ali... Naljutili su pojedini igrači trenera Federica Coppitellija, koji je nezadovoljan pristupom na utakmici, koju su dan ranije odigrali protiv lokalnog niželigaša Raiffeisenbank Bad Kleinkirchheima, za kaznu zakazao kondicijski trening.

Rezultat 16:0 nije "omekšao" Coppitellija jer momčad nije na teren prenijela ono što se radi na treninzima, a što je zapravo bio i cilj trening-utakmice. Tražio je maksimalnu ozbiljnost bez obzira na ime, snagu i rang protivnika, a kada ono što je želio vidjeti nije dobio u željenoj mjeri, odlučio se na sankcije. Vjerojatno je upravo zbog toga druga dionica prijateljskog dvoboja završena prije vremena jer kraj je sviran pet minuta ranije. Nakon što su igrači i stručni stožer izašli na zajedničku večeru, promijenio je Coppitelli radne planove za idući dan. Jutro kasnije okupio je momčad u krug, rekao igračima što im je imao za reći, objasnio razloge svoje odluke, a onda ih prepustio svom kondicijskom treneru Paolu Fontu na četrdesetak minuta. Nitko nije bio izuzet s izvanrednog treninga, pa ni vratari...

Utakmica kao utakmica može se sažeti u par rečenica. Osječani su protiv lokalnog petoligaša brojali do 16, a u svakom poluvremenu zabili su po osam golova uz još tri pogođena okvira vrata i nekoliko odličnih prilika u kojima je, moramo to priznati, vratar domaćih zaista odlično reagirao. Pedro Lima s tri pogotka, te Domagoj Bukvić i Ricuenio Kewal sa po dva, bili su najefikasniji među Bijelo-plavima, u čijim su se redovima u strijelce još upisali Mikolčić, Fućak, Soldo, Prekodravac, Pušić, Mierez, Jugović i Nejašmić, uz jedan autogol domaćina. Zbog jedne pretjerano opuštene reakcije domaćini su u drugom dijelu "zakuhali" pred vratima Osječana, no Kolić spremnom intervencijom protivniku nije dozvolio niti počasni pogodak. U prvom poluvremenu igrali su Sajko, Prekodravac (Živković), Vrbanac (Kolarik), Mkrtčjan, Cvijanović, Soldo, Mikolčić, Lima, Bukvić, Omerović i Ademi, dok su drugi dio utakmice odradili Kolić, Guedes, Duarte, Jelenić, Jurišić, Nejašmić, Jugović, Pušić, Fućak, Kewal i Mierez.

Zanimljiva scena viđena je, pak, na tribinama. Skupina domaćih navijača, koji su samo minutu-dvije zakasnili na utakmicu, oduševljeno je reagirala kad su na semaforu vidjeli rezultat Domaći - Gosti 1:0. Ponadali su se. Naravno, bila je riječ o pogrešci koja je uz njihov uzdah razočaranja vrlo brzo bila ispravljena, a rezultat na semaforu ispravljen na 0:1. Naime, Bukvić je prvi gol zabio i prije isteka prve minute.

Boravak Bijelo-plavih u poznatom austrijskom skijalištu tako se primakao kraju. Nakon poslijepodnevnog treninga u četvrtak, u petak će dva puta istrčati na trening na terenu kojeg će za nekoliko dana preuzeti nogometaši Udinesea, krenut će prema Osijeku. Putem će se zaustaviti u Radomlju, gdje će u subotu s početkom u 15 sati još imati provjeru protiv ukrajinskog prvoligaša Ruha Vinikija.

To, međutim, neće ostati i posljednja provjera Bijelo-plavih prije početka sezone, odnosno utakmice u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu s boljim iz duela litavskog Siauliaija i estonske Levadije Tallinn. Generalku su Osječani zakazali idućeg četvrtka, točno tjedan dana prije prve utakmice u sezoni koju će otvoriti europskim ogledom u Opus Areni, a protivnik će biti DAC iz Dunajske Strede, inače prošle sezone drugoplasirana momčad slovačkog prvenstva. Ta će se utakmica, koja će za obje ekipe biti i posljednja prije europskih dvoboja, igrati u Slovačkoj.

Raskinut ugovor i s Petkovićem

Vinko Petković od srijede je bivši igrač Osijeka. U Opus Areni očekivano su sporazumno raskinuli ugovor s nogometašem koji se nije uspio nametnuti. Petković je među Bijelo-plave stigao prije dvije i pol godine, odnosno, u zimu 2022., a u tom vremenu upisao je samo jedan službeni nastup i odigrao svega četiri minute za Osijek. Pretprošlu sezonu proveo je na posudbama u Istri i Gorici, dok je prošlu odradio na posudbi u Rudešu. Ugovor s Osijekom mu je, inače, vrijedio do ljeta iduće godine. Prije Petkovića u Osijeku su sporazumno raskinuli ugovor i s Nikolom Janjićem, koji se također nije uspio nametnuti, a prekid prijevremeni prekid ugovorne obveze vjerojatno slijedi i Luki Zebecu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 09:50