Poms nakon Hajduka priprema momčad za Varaždin

 MARKO MRKONJIC Cropix
SLIJEDI VARAŽDIN

Osječani se nakon poraza od Hajduka nisu vratili doma: ‘Dobro je što brzo dolazi iduća utakmica‘

Bijelo-plavi se u Svetom Martinu pripremaju za kup-utakmicu protiv Varaždina.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. studeni 2022. 11:08

Nogometaši Osijeka izašli su u ponedjeljak prijepodne na dobro poznati teren. Nisu se iz Splita vraćali u Slavoniju, već su na povratku zastali u Međimurju.

Do najvažnije utakmice ove jeseni, odnosno, dvoboja osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa u Varaždinu, pripremat će se u Svetom Martinu na Muri, koji je posljednje dvije godine osječkim Bijelo-plavima bio baza tijekom napornih ljetnih priprema.

Dva puta dnevno

Na terenima lokalnog četvrtoligaša Poleta radi se u uobičajenom Pomsovom ritmu, dva puta dnevno, iako ne u punom sastavu.

"Moramo očistiti glave, napraviti dobru pripremu kako bismo im uzvratili za nedavni poraz i proći u idući krug. Dobra je stvar što brzo dolazi iduća utakmica i samim time prilika za iskupiti se", kazao je trener Osijeka Rene Poms nakon subotnjeg uvjerljivog poljudskog poraza.

Bijelo-plave na stadionu Varteksa u srijedu poslijepodne nedvojbeno očekuje težak posao. Osijek, naime, ove sezone još ne zna za pobjedu protiv Varaždina.

U prvenstvenom ogledu u Gradskom vrtu završilo je 2:2, a prije samo nekoliko tjedana Varaždinci su, dakako, također u ligaškom dvoboju, slavili s uvjerljivih 4:1.

Jedan je to od tek dva dosadašnja Pomsova poraza na trenerskoj klupi bijelo-plavih nogometaša, ali zasad i najteži u samostalnoj trenerskoj karijeri.

Treći ovosezonski ogled dvije momčadi nosi posebnu težinu i, posebno za Osijek, snažan rezultatski imperativ jer je Hrvatski kup, s obzirom na realno preveliki zaostatak u nacionalnom prvenstvu (-11 bodova iza vodećeg Dinama i još k tome uz jednu odigranu utakmicu više) ostao posljednja šansa za ovosezonski pokal.

Osijek je, inače, uistinu vrlo rijetko ispadao iz Hrvatskog kupa u ovoj fazi natjecanja. Osmina finala četiri puta je do sada bila “posljednja stanica” u Kupu za Bijelo-plave, a kobni su bili Dubrovnik 1993., Inter Zaprešić 2006., godinu kasnije vinkovačka Cibalia i potom Split 2014.

U odnosu na lošu utakmicu, i posljedično loš rezultat, na poljudskom gostovanju kod Hajduka, Rene Poms će izvjesno napraviti određene korekcije u momčadi. Najmanje jednu, naravno uvjetovanu teškom ozljedom Bralića.

U kakvom će sastavu Osijek istrčati u Varaždinu ovisit će umnogome i o zdravstvenom kartonu. Sa suigračima nisu ozlijeđeni Škorić, Lončar, Brlek, Lovrić i Cvijanović, kao ni Bralić, koji je utakmicu protiv Hajduka završio slomljenog nosa zbog čega će do daljnjeg morati strogo mirovati, odlukom trenera ni Fućku i Janjiću nisu rezervirane sobe u Termama u Svetom Martinu (obojica su, inače, igrala prošlog vikenda trećeligašku utakmicu za Osijek II protiv Sesveta), a neizvjestan je nastup Čeberka.

Iako, danas je izvjesnije kako bi mogao zauzeti svoje mjestu u obrani protiv Varaždinaca nego što je bilo prije samo nekoliko dana.

Našao se u zapisniku

Ukrajincu je prije desetak dana, nakon utakmice protiv Dinama u Gradskom vrtu, gležanj “ukrašen” s nekoliko šavova, prošli tjedan je zbog te ozljede radio bitno nižim intenzitetom i odvojeno od momčadi, naravno, preventivno iz bojazni da se rana ne otvori, ali ipak se našao u zapisniku za utakmicu na Poljudu.

Trener Poms ga se spremao i podići s klupe nakon što je Bralić raskrvavljenog lica ostao ležati na travnjaku nakon lakta Atanasova. To dovoljno sugerira kako je Čeberko ipak korak bliže nastupu u Varaždinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:58