Ladislav Almasi

 MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
‘TO DOSAD NISMO IMALI‘

Osječani zaključili prijelazni rok i riješili pitanje napadača: ‘Totalno je drukčiji od Miereza‘

Bit će u konkurenciji za utakmicu protiv Istre idućeg vikenda, a hoće li debitirati ostaje za vidjeti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. veljača 2024. 21:52

Od ljeta je Osijek tražio back-up Ramonu Mierezu. Aktualan je u prvi trenutak bio Komnen Andrić (a koji, inače, još od rujna nije odigrao niti minute za francuski Clermont), a nakon što nije dogovorena njegova posudba, čak su i po zatvaranju transfer-tržnice na probi među Bijelo-plavima bili Iračanin Mohanad Ali i Makedonac David Toševski.

Nije prošao niti jedan od njih, Ali se kasnije vratio u domovinu, dok je Toševski trenutno u Šibeniku, gdje igra kao posuđeni igrač Austrije Klagenfurt. Posljedično, Ramon Mierez nije imao pravo na predah. Odigrao je Argentinac čak 1876 od ukupno 1890 prvenstvenih minuta.

Napadač, lijevi bek i veznjak bili su u fokusu u zimskom prijelaznom roku, a sve tri pozicije naposljetku su i popunjene. Roko Jurišić dočekan je u Osijeku kao prinova, ali se već nakon samo dvije službene utakmice pokazao kao pravo pojačanje i trajno rješenje na lijevom beku, na kojem su jesenas Zoran Zekić, a prije njega i Stjepan Tomas, pokušavali pronaći dobitnu kombinaciju. Tu su poziciju igrala, naime, čak petorica igrača - Guedes, Omerović, Zebec, Drambajev, pa čak i Pušić. Inače, od njih petorice samo je Zebec lijevi bek.

image

Ramon Mierez

IVAN PERIC Cropix

Enis Cokaj još od ljeta je bio želja Osijeka. Ono što se nije dogodilo prije nekoliko mjeseci u Opus Areni, uspjeli su ispraviti ove zime. Pritom su u teškim pregovorima s Panathinaikosom uspjeli izgurati dogovor koji im odgovara - posudbu do kraja sezone uz unaprijed definiranu cifru otkupa.

Pitanje napadača riješeno je, pak, s Ladislavom Almasijem, koji je, baš poput Cokaja, doveden na posudbu s točno utanačenim uvjetima otkupa. Upravo takav način poslovanja ove zime u razgovoru nam je nedugo po preuzimanju funkcije i najavio sportski direktor Bijelo-plavih Jose Boto.

- Nastojimo naći igrače koji nam mogu pomoći sada, bez da ulazimo u rizik što ćemo napraviti na ljeto. Ne moramo potrošiti novac odmah sada - kazao je.

Konkurira za Istru

Slovački napadač u utorak je zadužio opremu i priključio se novim suigračima u radu. Bit će u konkurenciji za utakmicu protiv Istre idućeg vikenda, a hoće li debitirati ostaje za vidjeti. Ono što je na predstavljanju Slovaka zaintrigiralo jest tvrdnja Bota kako su Mierez i Slovak kompatibilni, odnosno, da Almasi nije doveden isključivo kao rezerva Argentincu.

- Doveli smo napadača koji je totalno drukčiji od Miereza... Ramon i on mogu upotpuniti jedan drugoga, a to do sada nismo imali - rekao je Boto.

image

Ladislav Almasi i Jose Boto

Znači li to i promjenu formacije u kojoj je Osijek igrao? Moguće. Trener Bijelo-plavih pripremne utakmice ove zime je počinjao u 4-3-3 postavci, a završavao uglavnom u 4-4-2 u rombu. U potonjem sustavu “desetku” je u prijateljskim ogledima igrao Domagoj Bukvić. “Desetku” su u nekom dijelu ove sezone igrali i Lovrić i Pušić. Kako god, Zekić sada ima opciju više.

Lako je moguće kako je Osijek s Almasijem zatvorio prijelazni rok i kako će s aktualnim kadrom zaključiti sezonu. Pritom će se tražiti prostor i za promociju mladih igrača. Prekodravac je odavno starter, još uvijek maloljetni Matković minute dobiva u kontinuitetu, Zahirović bi uskoro mogao debitirati, a još i mlađi Živković i Babić čekaju na svoju priliku kod trenera...

- Vjerujemo dečkima koje imamo u kadru, tako da molim navijače da imaju strpljenja s našim mladim igračima. Oni naprosto moraju skupiti što više iskustva i minuta u nogama kako bi već do iduće sezone bili bolji... Veliki transferi, ako ih bude, bit će na ljeto. Sada trebamo stvoriti kvalitetu na koju možemo nešto, odnosno, nekoga, još nadograditi - poručio je Boto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 01:46