MARIN FRANOV Cropix
OSIJEK TRAŽI PRVU POBJEDU

Osvojio je bod u četiri kola, ali uvjereno poručuje: ‘Svatko tko je u nogometu, zna da imamo lijepu budućnost‘

Bijelo-plavi će na Poljudu tražiti prvi prvenstveni trijumf ove sezone
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 20:49

Prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone Bijelo-plavi će tražiti - na Poljudu. Tek jedan osvojeni bod u četiri kola, a slabiji ulazak u prevenstvo Osijek nije imao posljednjih deset godine - pred polazak u Split stavlja priličan imperativ na Bijelo-plave.

Promjena u sastavu očekujemo, a koliko ovisit će o zdravstvenom stanju Pušića, Jurišića i Mkrtčjana koji su se požalili na ozljede te kapetan Jugovića koji je bio pod virozom, ali i stanju kvarteta koji je posljednjih dana potpisao za Osječane. Dantas, Hernani i Tuia stigli su odraditi tek dva treninga, a Jakupović niti jedan. Štoviše, reprezentativac Austrije momčadi će se priključiti tek u Splitu, 24 sata uoči utakmice u kojoj bi mogao debitirati.

- Svjesni smo težine utakmice, ali u isto vrijeme imam poruku za naše navijače: Radimo naporno, u nogometu nekada gol, autogol, vratnica, greška naprave razliku, a nitko više od nas osjeća kao da je prošlo godinu dana otkako smo posljednji puta pobjedili. Svi želimo pobjedu! Ali u projektu kakav je ovaj s mladim igračima ostvarili smo zasad rezultatski malo, ali s druge strane i puno. Naš nastup u Europi je završio kako je završio, primili smo golove u zadnjim minutama. Sretan sam što su svi igrači koji su došli ovaj tjedan pravi igrači za našu momčad i sada je sve na mjestu. Držimo se zajedno, zasad ne dobijamo ono što smo zaslužili, ali važno je da svi u momčadi od igrača do stručnog stožera budemo kompaktni. Svatko tko je u nogometu zna da imamo lijepu budućnost - kazao je u najavi utakmice trener bijelo-plavih Federico Coppitelli, a svoju tvrdnju kako Osijek zasad nije dobio koliko je zaslužio potkrijepio je brojkama.

- Prvi smo u ligi po broju udaraca, po broju centaršuteva, odmah smo iza Dinama po posjedu i kreiranim prilikama. Nikada nisam vidio momčad koja ima takve brojke, a da u isto vrrijeme ne ostvari ono što je na terenu zaslužila. Sada kada je zaključen prijelazni rok, a formiranje momčadi završeno, spremni smo se suočiti sa svime. Znam kako ćemo biti momčad koju će biti lijepo gledati i na koju će navijači biti ponosni i koja će ostvarivati dobre rezultate - poručio je Coppitelli.

Na idućeg protivnika kratko se osvrnuo, fokus mu je na njegovoj momčadi. Pušić je upitan zbog ozljede, Jugović zbog viroze, a hoće li doći do promjene među vratnicama uskoro ćemo saznati.

- Hajduk je dobra momčad, iskusniji su od nas i upravo na tom iskustvu su neke utakmice ove sezone okrenuli na svoju stranu. Imaju vrlo dobrog trenera, suočit ćemo se s momčadi koja će željeti pobjedu kao i mi. Mi imamo određenih problema i još uvijek ne znamo hoće li Pušić i Jugović moći igrati. To je još jedna velika prepreka ispred nas, ali spremni smo se suočiti s njom - kaže.

image
RONALD GORSIC Cropix

S krajem prijelaznog roka trener bijelo-plavih je zadovoljan. Dobio je i kvalitetu, a tu primarno mislimo na potpise Jakupovića i Dantasa koji bi ekspresno trebali donijeti momčadi nešto novo, ali i prostor u rotaciji dovođenjem iskusnih Hernanija i Tuije.

- Gradimo nešto. Svjestan sam kako mnogi navijači očekuju čisti put, ali rastemo. U prve četiri prvenstvene utakmice momčad je imala velike prepreke koja je trebala preskočiti, pogotovo zbog ritma četvrtak-nedjelja u kojem je veći izazov bio psihički nego tjelesni. U nogometu za dobre stvari treba strpljenja, vremena, rada i kvalitetan kadar. Sada mislim da je sve na svome mjestu i pun nade gledam u budućnost - poručio je.

A za kraj prijelaznog roka Osijek je pripremio najskuplje pojačanje ovoga ljeta. Iz Maribora je u transferu koji s bonusima može narasti na milijun eura doveden prošle sezone drugi najbolji strijelac slovenskog prvenstva. Posljednji dani bili su prilično intezivni za Arnela Jakupovića. U utorak ga je austrijski izbornik Ralf Rangnick prvi puta uvrstio na popis reprezentacije, istog je dana odradio liječničke preglede u Osijeku i zgotovio detalje svoga transfera, u četvrtak je za Maribor odigrao utakmicu play offa kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Djugardensa (u 1:0 porazu u igri je proveo 70. minuta), dan kasnije je i službeno postao član bijelo-plavih, a već u subotu bi mogao dobiti premijerne minute protiv Hajduka.

Itekako je svjestan što ga u Osijeku očekuje, da će morati uskočiti u kopačke Ramona Miereza i isporučiti golove na koje su se Bijelo-plavi do sada oslanjali, a bez kojih su ostali nakon odlaska Argentinca u Emirate.

- Prvi dojmovi su mi svakako pozitivni. Drago mi je da sam tu, a bez obzira što sam još u četvrtak navečer igrao za svoj dosadašnji klub, spreman sam dati sve od sebe u momčadi Osijeka već ove subote. Veselim se svakako novom izazovu i rado sam ga prihvatio. Znam jako dobro što se od mene traži i kakva će biti očekivanja. Zato sam i došao ovdje, pomoći mojim novim suigračima da bismo zajednički bili što bolji i uspješniji na terenu. Osobno se uvijek veselim svakoj novoj utakmici, tako će biti i u Osijeku - kazao je Jakupović po potpisivanju trogodišnjeg ugovora.

image
KADIR KEMAL BEHAR Anadolu Via Afp

Na budućnost gleda optimistično.

- Pratio sam najviše ove zadnje utakmice koje, nažalost, nisu bile uspješne. No, bit će to sve dobro, treba samo pozitivno razmišljati i mogu samo lijepe stvari za sada reći o Osijeku. Posebno o ovom jako lijepom stadionu i uvjetima koje sam ovdje zatekao. Nadam se da ćemo što prije krenuti s pobjedama, to je uvijek jako bitno - poručio je Jakupović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:47