Stjepan Tomas

 VLADO KOS Cropix
START PRIPREMA

Pampas počinje živjeti: Počinje nova era Osijeka, kultno zdanje od večeras će zasjati punim sjajem

Prvi trening u novom klupskom kampu Bijelo-plavi će pod vodstvom Stjepana Tomasa imati večeras
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. lipanj 2023. 11:42

Stadion i kamp na Pampasu od ponedjeljka će početi živjeti. Stjepan Tomas okupit će nogometaše Osijeka i u 18 sati održati prvi trening koji će službeno označiti ne samo početak priprema, nego i početak nove klupske ere. Jer, bit će to i prvi trening održan u novom kampu.

A na prozivci će biti igrači koje Tomas do sada nije imao u trenažnom procesu poput Fućka, Bralića, Mikolčića, Hiroša..., a koji su prošlu sezonu, dijelom ili u cijelosti, proveli na posudbama, a i plejada mladih igrača prvi puta će biti priključena pripremama najbolje momčadi. Opremu seniorske momčadi zadužit će, naime, na početku priprema i Filip Mažar, Marin Prekodravac, Anton Matković, Roko Perković i Luka Barić.

U trenažnom procesu napokon će se naći i Petar Brlek, koji se oporavio nakon operacije ligamenata koljena, koji su mu stradali prošle jeseni u kup-utakmici u Orahovici. Spreman za rad je i mladi Dominik Babić, koji je najveći dio proljetnog dijela sezone bio izvan kadra zbog ozljede. Nedostajat će tek reprezentativci (Barišić, Omerović, Bakić i Janjić), te Mierez i Daku, koji će uz dozvolu kluba propustiti uvodnih dan-dva treninga. U odnosu na momčad koja je završila sezonu neće biti Čeberka, koji je transferiran u MLS ligu, te Leovca, Topčagića i Barrija, kojima su istekli ugovori, a produžetak suradnje im nije ponuđen za razliku od Jurčevića, no još nema potvrde je li povremeni slovenski reprezentativac prihvatio ponuđeno.

Kako neslužbeno doznajemo, Stjepan Tomas će svoj stožer pojačati s još jednim imenom, a dogodila se i jedna promjena u organizaciji momčadi. Mislav Leko je imenovan novim team managerom, dok je Hrvoje Barišić, koji je do sada obnašao tu funkciju, postao tehnički direktor. Bijelo-plavi će prvi tjedan priprema odraditi u Osijeku, a onda u nedjelju krenuti prema Svetom Martinu na Muri, gdje će im biti privremena ljetna baza. Na putu do Međimurja zaustavit će se u Lazama kod Nove Gradiške, gdje će odigrati utakmicu protiv lokalnog županijskog drugoligaša Graničara. Tko će biti protivnici nogometašima Osijeka tijekom priprema, kao i točna satnica sparing-utakmica koje slijede Bijelo-plavima do početka sezone, bit će poznato tijekom idućeg tjedna. Ono što je poznato jest kako će Bijelo-plavi, uključujući i rođendanski nastup protiv Graničara, imati ukupno četiri provjere prije povratka u Osijek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 02:57