MARKO MRKONJIC Cropix
PRIORITET BROJ JEDAN

Pampas sve bliže službenom otvorenju, postat će prvi stadion u Hrvatskoj koji je potpuno natkriven

Nogometni grad prostirat će se na 15 hektara uz obalu Drave i sadržavat će sedam terena
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. prosinac 2022. 08:53

Završetak radova na novom stadionu prioritet je broj jedan čelnika Osijeka. Dan kada će se Bijelo-plavi s Gradskog vrta preseliti na Pampas sve je bliže. Točan datum kada će se to dogoditi, kao i protivnik s kojim će nogometaši Osijek otvoriti svoj novi dom, još uvijek nije definiran, ali istovremeno stadion svakim novim danom poprima svoje konačne obrise. Konačan dan završetak radova diktira stanje na tržištu, odnosno kašnjenje u isporuci materijala koji pogađaju kompletan građevinski sektor. U konkretnom slučaju Pampasa to se kašnjenje najviše odnosi na naručene materijale namijenjene uređenju interijera.

Prije nekoliko dana na ulazima u Gradski vrt demontirani su tzv. "kentauri", odnosno trokrake pregradne barijere koje je klub nabavio prije nekoliko godina, a koji će uskoro biti montirani na novom stadionu. U preostalim utakmica koje Osijek bude igrao u Gradskom vrtu na ulazima će se tako koristiti ručni čitači ulaznica. Stolice u klupskim bojama su u najvećoj mjeri već montirane na tribine Pampasa (preostalo je tek nekoliko sektora na zapadnoj tribini), kao i jedan od dva semafora koji će se nalaziti u suprotnim kutevima nogometne arene na obali Drave.

Ekrani će se, naime, nalaziti na jugoistočnom te sjeverozapadnom kutu, inače posljednjem dijelu stadiona koji još nije natkriven i na čijoj se konstrukciji trenutno radi. Onog trenutka koji će se uskoro dogoditi kada se novi dom bijelo-plavih zaokruži krovom bit će to i prvi potpuno natkriveni stadion u Hrvatskoj. Istovremeno se radi i na fasadi i unutrašnjosti Pampasa, kampu koji se nalazi uz stadion, a na kojem će tri terena imati tribine kapaciteta 300 mjesta, sanitarni čvorovi ispod ostale tri tribine odavno su u potpunosti završeni.

"Nogometni grad" prostirat će se na 15 hektara uz obalu Drave, a sastojat će se od stadiona kapaciteta 13.003 mjesta i kampa sa sedam terena. Stadion trenutno pod radnim imenom Pampas, a nazvan je po dijelu grada u kojem se nalazi, u službenom nazivu nosit će sponzorsko ime. To je još jedan detalj po kojem će se, osim po komforu, stadion u Osijeku razlikovati od drugih u Hrvatskoj

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 21:09