Karlo Bartolec je postigao gol za Osijek

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
SIGURNA POBJEDA

Pao slovenski prvoligaš - Osijek uvjerljiviji od Dinama na pripremama za nastavak sezone

Momčad Nenada Bjelice je s 3:0 pobijedila Olimpiju iz Ljubljane.
Piše: S.N.Objavljeno: 15. siječanj 2022. 16:29

Nogometaši Osijeka su odigrali drugu utakmicu u sklopu priprema za nastavak sezone u Prvoj HNL. U Poreču su Osječani s 3:0 pobijedili ljubljansku Olimpiju.

Trener Nenad Bjelica utakmicu je počeo s ovom momčadi: Ivušić, Bartolec, Škorić, Lončar, Jurčević, Žaper, Brlek, Hiroš, Fiolić, Bohar, Topčagić. Već u 4. minuti Osijek je došao u vodstvo golom Bohara iz kaznenog udarca kojeg je izborio Topčagić. Odličan početak utakmice slavonskog prvoligaša potvrdio je Bartolec koji je u 17. minuti postigao gol iz slobodnog udarca s više od 25 metara.

S 2:0 se otišlo na poluvrijeme, a Bjelica je u drugih 45 minuta koristio ovu momčadi: Malenica, Miloš, Bralić, Cheberko, Cvijanović (Caro), Hanuljak (od 67. Stranput), Mikolčić (od 67. Kleinheisler), Gržan, Fućak, Baić (od 67. Mierez), Daku. Upravo je posljednje navedeni igrač, Daku, bio strijelac trećeg kola Osijeka u 62. minuti nakon dodavanja Fućka.

Osijeku je ovo druga pobjeda u pripremama za drugi dio sezone. Prošlog tjedna su u Gradskom vrtu pobijedili BSK s 2:0. Sljedeću utakmicu igraju 20. siječnja protiv mađarskog Haladaša, a dva dana kasnije na rasporedu je ogled protiv još jednog slovenskog prvoligaša, Tabora iz Sežane.

Olimpija, s druge strane, nema dobra iskustva u pripremnim utakmicama protiv hrvatskih klubova. Prije četiri dana ih je s 2:0 porazio Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:16