SCREENSHOT Maxsport
TRENUCI ODLUKE

Pogledajte tri situacije koje su izazvale dramu na Maksimiru. Kolarić je dva puta išao pred ekran...

Osječani su tražili isključenje, dinamovci kazneni udarac, a na kraju su gosti ostali s desetoricom
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2024. 09:29

Nije Dinamo morao čekati završetak sezone da bi proslavio titulu. Stigla je sinoć u u 34. kolu SuperSport HNL-a, pred krcatim Maksimirom pao je Osijek (1:0), a plavi puk i službeno mogao startati s velikom feštom u tako napetoj sezoni.

Ključni trenutak dogodio se u 72. minuti, kada je Arijan Ademi zatresao osječku mrežu i izazvao erupciju oduševljenja u prijestolnici Hrvatske. No, posebnu pažnju publike uzele su i tri dvojbene situacije, a od toga su dvije natjerale glavnog suca Patrika Kolarića na odlazak pred ekran.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Prva iz 34. minute, kada su se u duelu našli Stefan Ristovski i Anton Matković. Talent Osijeka sjurio se prema vratima, a Dinamov branič pokušao ga je spriječiti klizećim startom. Matković se našao na podu, a Kolarić je dosudio slobodni udarac i pokazao žuti karton Ristovskom. Ustala je klupa gostiju, strogo tražeći isključenje budući da se Matković mogao naći u gol-šansi.

Prigovori su stizali i s druge strane, u 42. minuti Bruno Petković završio je na travi nakon duela s Domagojem Bukvićem. Dvojac se nalazio unutar kaznenog prostora Osijeka, pa je VAR soba sugerirala Kolariću da pregleda situaciju pred monitorom. Kolarić je to i učinio, a zatim ostao pri svojoj odluci, zaključivši da nema prekršaja na Petkoviću.

Treću situaciju vjerojatno je bilo najteže procijeniti. Arber Hoxha, Dinamov junak na Rujevici, pao je nakon duela s Andreom Duarteom. Napadač Modrih tražio je kazneni udarac, što Kolarić nije prihvatio, no potom je pozvan na VAR, nakon čega je prosudio da Dinamo treba dobiti slobodni udarac, a Duarte izravni crveni karton zbog prekršaja na posljednjem igraču.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 01:33