ISTRA 1961

‘Pokazali smo dobre stvari s Dinamom, Rijekom, Hajdukom i nadam se da će tako biti i protiv Osijeka‘

Tramezzani je odlučio povesti 16.godišnjeg Raula Kumara, novu nadu Istre, a ostavio je kući "potonulog" Matheusa
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. travanj 2024. 15:05

Idu na noge suparniku koji ima tri velike prednosti. U seriji su od tri pobjede zaredom, i to na gostovanjima. Osijek i Zoran Zekić imaju uvjerljivu tradiciju uspjeha protiv Istre. Naposljetku, uz domaću publiku imaju ogroman vjetar u leđa za osvajanje tri boda i snaženje kandidature za Europu. Veliki su favorit Osječani protiv Istre 1961...

- Njima je to natjecateljski vrlo važna utakmica, jer se bore za Europu, ali ne mislim da je nama to manje bitan dvoboj - kazao je Paolo Tramezzani. - Pripremali smo se za tri varijante Osijeka, onu koju su igrali već protiv nas, onu drugačiju taktički protiv Hajduka i onu koju mislimo da mogu promijeniti temeljem velikog potencijala kojeg imaju. Motivirani su, puni elana nakon tri pobjede, ali i mi ćemo biti motivirani da pokažemo najbolje od sebe. Uz to, igra se na stadionu za koji su mi igrači prenijeli da je prelijep, s vrhunskim travnjakom, dakle u odličnim uvjetima.

Glavna opasnost dolazi od bivšeg, Ramona Miereza. Prije šest godina nosio je zeleno-žuti dres i u 23 utakmice postigao 10 pogodaka uz 5 asistencija. Osijeku je u četiri dvoboja dao dva gola vrijednih jedan odnosno 3 boda. Kad je prešao u Osijek Istri je u 5 navrata pogodio mrežu, uz jednu asistenciju.

- Znam ga otprije i izvanredan je napadač. I atipičan, jer puno radi, agresivan je, hitar, opasan unutar kaznenog prostora. No, nije samo on opasnost, jer Osijek igra jako dobro preko bokova, i vezni im se vješto ubacuju kroz sredinu, svi napadaju prazne prostore te ćemo morati biti vrlo koncentrirani da bismo to zatvorili i kvalitetno predviđali situacije.

Istra je na Tramezzanijevom startu pobijedila Osijek u Puli, potom još i Rudeš, a sada je već sedam kola bez pobjede. Koliko to opterećuje?

- U nogometu, znamo svi, najvažniji doseg su pobjede i dakako da nam nedostaju. One snaže momčad i sve što se dobro čini. Momčad vidim u dobrom tonusu, rade jako dobro, sami su tražili da ovog tjedna ne bude slobodan dan nego da se pripremamo za Osijek. Drago mi je da imaju takav stav. Atmosfera nam je dobra. Naravno, pristup će nam biti kao u svakoj utakmici, izvući najviše što možemo, to je sportski.

Tramezzani nije htio o sucima i njegovoj izjavi nakon Rijeke.

- Rekao sam što sam mislio da je bilo nužno. Danas sam još više uvjeren da je tako. No, fokusiram sam na nogomet, a ne na suđenje - kazao je Talijan koji je odao da je Kadušić osjetio mišić i ostaje kući, a, pomalo iznenađujuće, ne putuje ni Matheus.

Kako doznajemo, vižljasti veznjak je u padu forme, na treningu neuvjerljiv i očito je opet neraspoložen. Zato raspoložen može biti 16-godišnji Kumar, mladi reprezentativac koji je iskoračio i zaintrigirao ne samo Tramezzanija nego i skaute koji prate hrvatsko tržište.

- Moja je odluka da Raul, koji je bio na treningu s nama ovog tjedna, putuje u Osijek. No kako sam rekao i u slučaju drugog 16-godišnjaka, Ahmetija, to su još djeca i treba ih pažljivo i postupno uključivati. Nećemo žuriti jer je to za mlade igrače najveći rizik za prirodan razvoj - zaključio je Tramezzani.

U Opus Areni postigao je prvi gol Istre 1961 na osječkoj ljepotici, ali i svoj prvi u zeleno-žutom dresu. U ovoj sezoni je Filet u 16 nastupa postigao 4 gola uz jednu asistenciju, u HNL-u mu je učinak 2 plus 1. Razuvjerio je mnoge skeptike i zainteresirao "tržište".

- Jako težak meč nas očekuje. Bilo je tako i kad smo ih dobili u Puli, a pogotovo u Osijeku kad je bilo 3:1 za njih. Pokazali smo dobre stvari s Dinamom, Rijekom, Hajdukom i nadam se da će tako biti i protiv Osijeka. Zaslužili smo više bodova nego što ih imamo, a gledajući snimke uvjeren sam da nam je negdje i sreća okrenula leđa. Moja forma je dobra, osjećam da sam napredovao od dolaska, trener mi daje povjerenje i sada je na meni da to opravdavam iz utakmice u utakmicu - kaže Filet.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:06