BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Policija objavila detalje masovne tučnjave navijača Hajduka i Osijeka, cijela stvar bila je dogovorena?

S videozapisa koji su se dijelili društvenim mrežama vidljivo je da su se sukobile mahom mlađe osobe
Piše: Split SDObjavljeno: 01. rujan 2024. 13:43

Policija je završila kriminalističko istraživanje zbog jučerašnjeg narušavanja javnog reda i mira na splitskim Gripama. Izbila je žestoka tučnjava između Torcide i osječke Kohorte, piše Slobodna Dalmacija.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u subotu oko 13.25 sati zaprimila je dojavu o fizičkom sukobu na području splitskih Gripa, na platou ispred prodajnog centra "Koteks", uz križanje ulica Slobode i Matice hrvatske.

S videozapisa koji su se dijelili društvenim mrežama vidljivo je da su se sukobile mahom mlađe osobe.

Od njih 21, šest osoba je sa splitskog područja, dok je preostalih 15 s osječkog područja.

Jedna osoba zatražila je liječničku pomoć.

- U odnosu na događaj narušavanja javnog reda i mira na splitskim Gripama nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja provedenog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 15 osoba s osječkog područja je uz pratnju policije prepraćeno do Osijeka, dok će 5 osoba sa splitskog područja biti dovedeno na općinski prekršajni sud.

Saznanja iz provedenog kriminalističkog istraživanja upućuju da je tučnjava bila unaprijed dogovorena - kažu iz splitske policije.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je ukupno 16 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, od kojih 13 zbog zlouporabe pirotehnike, javljaju iz policije.

Nisu zabilježeni značajniji incidenti, niti negativni sigurnosni događaji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:43