Hoće li Caktaš napokon zabiti i Šibeniku?

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
U sjajnoj FORMI

Postigao je 93 gola u hrvatskom prvenstvu, ali njima još nikada nije zabio: ‘Možda je došlo vrijeme‘

Caktaš bi se uskoro trebao priključiti ‘klubu 1‘ u kojem je trenutno samo pet nogometaša.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. studeni 2022. 11:44

Mijo Caktaš je zabio 93 HNL golova u karijeri, nedostaje mu još sedam da postane dio u golgeterske elite i “kluba 100” u kojeg su od osnutka HNL-a ušla svega petorica nogometaša. Još samo malo nedostaje da birano društvo u kojem su Vugrinec, Cvitanović, Krstanović, Popović i Mumlek dobije novog člana. A priliku da dođe korak bliže tom elitnom klubu Caktaš će imati na Šubićevcu. Šibenik je, inače, uz Hajduk jedini aktualni prvoligaš kojem Caktaš još nije zabio gol, a Šubićevac je jedini prvoligaški teren na kojem nije tresao mreže. Doduše, nije imao ni puno prilika to napraviti, tek dva puta je prvenstvenu utakmicu igrao na travnjaku u Šibeniku. Istina nije zabijao u HNL-u ni u Lučkom (a odigrao je ondje samo jednu utakmicu i to još prije 11 godina), a vjerojatno više i neće biti u prilici to napraviti s obzirom da je taj klub danas četvrtoligaš. Iznenadilo je i njega kako mu je Šubićevac ostao posljednji prvoligaški travnjak na kojem nije tresao mrežu.

"Nisam još zabio na Šubićevcu? Ne zamaram se golovima, ako momčad igra dobro, ako smo svi na razini oni dođu sami od sebe. Ali svakako je zanimljiv podatak i prilika da u nedjelju možda i to ostvarim", nasmijao se, uz Kleinheislera, najbolji Osijekov strijelac ove sezone. Obojica su, inače, ove sezone zabili po osam golova, Caktaš doduše jedan više (sedam) u prvenstvu od mađarskog reprezentativca.

Nakon uvodnih deset utakmica sezone u njegovim ofenzivnim kolonama stajala je “nula”. A onda se sve okrenulo. U posljednjih deset utakmica pod Pomsom, osam prvenstvenih i dvije Kup, Mijo Caktaš supotpisao je čak deset Osijekovih golova od ukupno 21 koje su Bijelo-plavi u tom periodu zabili. U prijevodu - skoro svaki drugi. Bio je strijelac u osam navrata i još dva puta asistirao suigračima za pogodak.

"Drago mi je zbog golova, ali prije svega najvažnije je da momčad pobjeđuje", kazao je pred polazak u Šibenik gdje će Bijelo-plavi u nedjelju zaključiti polusezonu. Šibenik posljednjih 13 prvenstvenih utakmica ne zna za pobjedu, a trijumf protiv Gorice u Kupu mogao bi podići idućeg suparnika bijelo-plavih.

"Pobijedili su u Kupu, kao i mi su motivirani da na pauzu odu s pozitivnim rezultatom. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali mislim da smo spremni za to, vjerujem u momčad - dodaje."

Inače, bit će to nogometašima Osijeka već treća gostujuća utakmica u posljednjih osam dana.

"Sigurno da postoji umor, ali nadam se kako ćemo se do nedjelje svi uspjeti regenerirati i biti pravi... Zadovoljni smo nakon što smo ostvarili cilj u Kupu, odradili smo iza dva treninga pred Šibenik. Na stanku želimo otići zadovoljni što znači da na Šubićevac dolazimo po sva tri boda", poručio je Caktaš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:20