Zoran Zekić

 Damir Škomrlj/Cropix
TEŽAK NOKAUT

Potpuno utučeni Zekić: ‘Ovo je bolno. Ljudima u klubu i meni nije lako priznati jednu stvar‘

"Ovaj moment nije ugodan, bolan je, možemo sad plakati ili raditi na detaljima, nema nam druge"
Piše: SNObjavljeno: 10. ožujak 2024. 17:22

Dvadeset minuta smo bili bolji suparnik, imali smo šansu, nismo zabili, imali smo posjed, a nakon toga smo postali neozbiljni, započeo je Zoran Zekić svoju analizu teškog poraza na Rujevici (0:3).

Trener Osijeka djelovao je utučeno pred kamerama MAXSporta, nekoliko puta između redaka ponudivši ocjenu o limitiranosti svoje momčadi.

- Analizirati svaku situaciju nema smisla, jer smo radili zaista teške gluposti. Najviše me smeta da smo se nakon primljenog gola raspali, imali smo na 0:2 još stopostotnu šansu, a nakon toga je Rijeka bila apsolutno dominantna. Nije mi lako to priznati, ni ljudima u klubu ni navijačima, ali bilo je vidljivo zašto se oni bore za prvo mjesto, a mi se borimo za ono što se borimo...

Zekić je istaknuo da Osijek i dalje promašuje previše šansi.

image
Damir Škomrlj/Cropix

- Pričali smo o tome i nakon Dinama, mislimo da nešto igramo, a jako mi je teško sad pričati o tome jer smo se nakon prvog gola raspali. Rijeci smo poklonili sve, a nije lako igrati protiv njih dok vode 2:0. Rijeka je fantastična u tranziciji, osjetili smo to na jako bolan način. Hodža nas je kaznio s tri trenutka, razgovarali smo dosta o tome, znali smo da će oni stvarati prostor i za Marića, nismo to dobro pokrivali. Onda je došlo drugo poluvrijeme i još veća panika.

Izmjene na poluvremenu nisu vam donijele željeni efekt?

- Bilo mi je jasno nakon 7-8 minuta da to neće biti dobro, patili smo, imali smo problema po bokovima, a mi se nismo spuštali ni preko krilnih igrača niti smo lateralno to dobro zatvarali. Probali smo izaći preko Gržana, nije išlo...

Kako sad podići momčad?

- Svako podizanje ide kroz karakter, a nama nije ovo lagan trenutak. Puno se više očekuje od Osijeka. Ovaj moment nije ugodan, bolan je, možemo sad plakati ili raditi na detaljima, nema nam druge.

Stiže Varaždin?

- To nam je jako bitna utakmica, jer je jako težak trenutak. Oni igraju jako dobar nogomet, rezultati to na njihovu žalost ne pokazuju, ali kad smo radili analizu utakmice s Rujevice, vidjeli smo da su igrali fantastično i u nekim segmentima bili čak dominantniji od Rijeke - zaključio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. lipanj 2024 17:02