Slavlje igrača Dinama

 GORAN MEHKEK Cropix
TROSTRUKI DOBITAK ZA MODRE

Potvrđene su Gvardiolove riječi, Matković je nova nadolazeća zvijezda hrvatskog nogometa

Da Modri nisu pogodili na kraju susreta, Sergej Jakirović bi ‘visio‘ kao nikad ranije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. studeni 2023. 22:48

Dinamo je izvukao tri velika dobitka iz utakmice s Osijekom, ali niti gosti nisu ostali "na suhom" jer na Maksimiru se predstavio Anton Matković, mladić koji bi mogao nakon dužeg vremena ponovno postati veliko napadačko ime iz grada na Dravi. Zabio je svoj prvi prvoligaški gol, ali je igrom pokazao još više i potvrdio riječi Joška Gvardiola kako je dolazeća zvijezda hrvatskog nogometa.

Vrata su mu otvorena, na njemu je da to dokaže jer HNL i Vatrenima najviše od svega trebaju špice i golgeteri. Taj mladić koji podsjeća na neke čuvene asove Bijelo-plavih je osoba dana bez obzira na Gabriela Vidovića koji je pred vratima demonstrirao da zna zabiti kad se nađe u šansi i da njegovu pozicije nisu na krilu. Vidović je junak večeri i igrač utakmice koja će se najviše pamtiti po njemu i Matkoviću.

Modri su pobjedom prekinuli niz od tri utakmice u kojima nisu slavili i ostali na nogama uoči odlučujućeg europskog gostovanja kod Astane. Iako smo Dinamo često gledali kako Osijek pegla poput košulje, ovaj put slika je bila bitno drugačija jer domaćin nije imao snage stisnuti goste do daske, momčad Zorana Zekića odupirala se, odgovarala napadima i premda je previše griješila uspjela je kreirati nekoliko jako lijepih prilika, ali izgledalo je da su puške ostavili u Slavoniji sve dok Matković nije pobjegao Theophileu te kraj nepotrebno istrčalog Zagorca, kraj vatre i dima pirotehnike sa Sjevera poravnao na 1:1. Zagi je imao dvije sjajne obrane pa sve prosuo jednim izletom u prazno...

image

Anton Matković

SCREENSHOT: NK OSIJEK Screenshot: Nk Osijek

Osim bodova i Vidovića, Bruno Petković je treći dobitak Zagrepčana, igrao je prvi put nakon duge ozljede, sudjelovao kod pogotka Bulata i potvrdio dobro znano da je poput volana u Dinamovom automobilu. Pomoću njega Modri drže pravi smjer. Iako bi Bruno s vremenom tek trebao hvatati pravu formu, on režira fizionomiju igri ekipe Sergeja Jakirovića. Bilo je još pozitivnih figura poput strijelca Bulata, Ademija koji je pogodio gredu, Baturine čiji su prodori više obećavali nego što su na kraju donijeli... no i Osijek je imao šanse za daleko bolji rezultat, i kod 0:0 i kod 1:1, ali posebno Mierez, Brlek i Bralić, na kraju i Caktaš nisu bili precizni.

Jakirović je kupio malo mira, vidio ugodne naznake napretka u igri Dinama, ali i probleme koji su očiti i koče ekipu da bude uvjerljiva i dominantna. Nije to i dalje nogomet za mirno očekivanje pobjede u bilo kojem susretu HNL-a, uostalom da Modri nisu pogodili na kraju susreta Jakirović bi visio kao nikad ranije.

Dinamo je drugi put matirao Bijelo-plave duboko finišu ogleda i tako ostao u priključku s vodećima, a Osječani daleko iza, iako se po dvije međusobne utakmice nikako ne bi reklo da je takva razlika. Zoran Zekić je izgubio od prijatelja Jakirovića, međutim igra u Zagrebu sigurno će ga ohrabriti. Pogotovo da više vjeruje mladima jer pogotovo Matković je dragulj koji treba pametno brusiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 14:04