DAMIR SKOMRLJ Cropix
U LOVU NA TRON

Povratnik u HNL ima veliku želju: ‘Sanjam o proslavi naslova prvaka u Rijeci, za sada smo na dobrom putu‘

Napadač koji je igrao za Dinamo, Lokomotivu, Osijek, a zatim i u Italiji, vrlo je vrijedan Rijeci
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 10. ožujak 2024. 09:10

Kada je koncem siječnja ove godine na Rujevici iz Monze na posudbu stigao 28-godišnji Mirko Marić, bila je to još jedna potvrda da ambicije Rijeke ove sezone sežu do titule prvaka. Napadač koji je igrao za Dinamo, Lokomotivu, a iz Osijeka 2020. otišao u Italiju, već na debiju u "bijelom" dresu protiv Istre, upisao se u strijelce. Uoči nedjeljnog ogleda "bijelih" na Rujevici s Osijekom (15 sati), Marić se još jednom osvrnuo na utakmicu s Varaždinom.

- Kreativac u sredini, kao što je Fruk, očito nam je nedostajao za malo više toga prema naprijed. Ekipe koje dolaze na Rujevicu sve više zatvaraju i nije lako probiti nikoga, ali uspjeli smo doći do važne pobjede i ostvariti cilj. Možda je i najveća snaga Rijeke što trenutno ima 10 i više igrača koji mogu zabiti pogotke i nikada ne znate tko će riješiti utakmicu. Tko će povući i zabiti, otkriva utakmica.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Puno golova?

Marić priznaje da će ogled s Osijekom, klubom u kojem je stekao punu afirmaciju, za njega biti poseban.

- Dani provedeni u Osijeku za mene su bili odlični. Proveo sam tamo tri prekrasne godine i iza toga je ostalo puno prijatelja, puno pozitivnih stvari jer od prvog dana bio sam odlično prihvaćen. Ima tu igrača i u aktualnom sastavu s kojima se znam, poput Jugovića, Malenice, Gržana, ali prije svega tu je trener. Zoran Zekić me i doveo u Osijek i s njim sam surađivao godinu i pol dana. Sigurno će biti zanimljivo susresti ih sve na drugoj strani, istaknuo je Marić, a na pitanje je li napadačkim učinkom nadmašio trenera nije dvojio.

- Nema govor o tome. Zeko je bio bolji, ekspresno je uzvratio i osvrnuo se na činjenicu da je Osijek nakon Rijeke zabio najviše golova ove sezone.

- Na papiru kada se gleda susret dviju najefikasnijih ekipa značio bi i puno golova, ali obično kada se susreću dvije momčadi koje puno zabijaju, slijedi tvrda utakmica. Tako bi moglo biti i ovaj put, ali uz pomoć opet rasprodane Rujevice najiskrenije vjerujem da ćemo mi doći do tri boda. Nikome nije lako doći na Rujevici, ali moramo opravdati ulogu favorita i baciti se na glavu od prve minute.

Glavna hrana napadača su golovi, a Marić od pulskog debija nije zatresao mrežu, no, nije igrač koji ako ne zabije nije bio na utakmici.

- Ne razmišljam o tome koliko ću zabiti golova do kraja sezone. Ne moram zabiti ni jedan, ako će to značiti da ćemo nastaviti pobjeđivati do kraja i da će Rijeka osvojiti prvenstvo. I do sada kroz karijeru nekako sam se vodio s tim da momčad stavim ispred nekih svojih interesa. Ni u Rijeci nije ništa drugačije i moj glavni cilj je dati na svakoj utakmici maksimu i da pomognem ekipi da dođemo do pobjeda, a ako dam gol nitko sretniji od mene. Doveden sam zbog golova, ali prije svega se trudim pomoći na terenu u svakom obliku, odraditi svaku zadaću za dobrobit ekipe.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Rijeka je s proljetnim nastavkom zasjela na prvu poziciju, ali o tituli se ne razmišlja glasno.

- Sigurno da sanjam o proslavi naslova prvaka u Rijeci, ali prerano je o tome pričati. Još je 11 kola do kraja idemo postepeno, utakmicu po utakmicu. Mirno ulaziti u svaku utakmicu i ne razmišljati o glavnom cilju. Za sada smo na dobrom, vjerujem i najboljem putu.

Puno pehova

Osvrnuo se Marić i na posljednji ogled Osijeka protiv Dinama.

- Odigrali su odličnu utakmicu u kojoj su vjerojatno zaslužili tri boda. Imali su dosta pehova u posljednje vrijeme i mislim da su trebali uzeti koji bod više. Sada su u poziciji da se moraju boriti za Europu, ali u pitanju je dobra ekipa s dobrim trenerom koji će to zasigurno sve posložiti do kraja i na koncu izboriti nastupe u Europi.

Današnji ogled Rijeke i Osijeka je jubilarni 100., ali Marić u tome ne vidi dodatnih motiva.

- Pročitao sam taj podatak, ali mislim da igrači ne razmišljaju previše o tome, naš najveći motiv je ostati na vrhu, ističe napadač "bijelih" koji bi danas od prve minute trebao istrčati na teren za koji priznaje da suparnicima nije lak.

- I dok sam bio u Lokomotivi, a poslije toga u Osijeku, nikada nije bili lako igrati na Rujevici. Ima nešto u ovom terenu i hvala bogu, sada sam na drugoj strani. Ambijent, travnjak, ima nešto, a vidi se i po činjenici da je Rijeka ove sezone najbolji domaćin. Neće Osječanima biti lako, ali prvenstveno zbog naše igre...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 01:54