Federico Coppitelli

 ANTE CIZMIC Cropix
SUSRET S FRAMACEUTIMA

Problemi za Osijek: Uoči derbija začelja devetorica su u reprezentacijama, a četvorica izvan stroja

Bijelo-plavi pred ogromnim imperativom uoči utakmice protiv Slaven Belupa
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. rujan 2024. 16:18

Ukupno deset golova zabili su prošle sezone Bijelo-plavi momčadu Slavenu Belupa u Opus Areni. Na otvaranju spektakularnog zdanja na obali Drave završilo je čak 6:1, što je bila ne samo najveća rezultatska pobjeda Osijeka prošle sezone, nego ujedno i jedan od najuvjerljivijih trijumfa slavonskog prvoligaša otkako je HNL-a, a nekoliko mjeseci kasnije bilo je također vrlo uvjerljivih 4:1.

Drukčija krvna slika

Koliko se u samo nešto više od godinu dana promijenila krvna slika momčadi s istoka Hrvatske, najbolje oslikava podatak kako 15 od 22 igrača, koji su se našli u zapisniku u rekordnoj pobjedi nad Koprivničancima (odnosno dvije trećine momčadi!?), a među njima čak devetorica koja su počela taj susret, kojim je prošlog ljeta otvorena i nova sezona i novi stadion više nisu među Bijelo-plavima.

Štoviše, u aktualnom sastavu Osijeka nema više igrača koji su zabili čak osam od deset golova u ta dva osječka susreta protiv Slaven Belupa. Caktaš je Bijelo-plave napustio još zimus, ovog ljeta otišao je Mierez, potom je raskinut ugovor s Lovrićem (a prošle sezone je tri od svojih sedam svojih ligaših golova zabio baš Slavenu), Fućak je poslan na posudbu, a otprije nekoliko dana niti Nejašmić više nije član svlačionice u Opus Areni.

Imperativ s kojim se Osječani moraju nositi pred novo gostovanje Slaven Belupa na istoku Hrvatske, ovaj puta u derbiju začelja, svakako je ogroman. Bijelo-plavi su posljednju pobjedu slavili još 1. kolovoza u Tallinnu protiv estonske Levadije. U međuvremenu se dogodilo i previše toga, ne samo za jedva nešto više od mjesec dana života kluba, nego za čitavu polusezonu. K tome, Bijelo-plavi su sedam utakmica bez pobjede, ne samo da još ne znaju za prvenstveni trijumf i trenutno dijele prvoligaško začelje s idućim protivnikom, nego u tri ligaške utakmice, koje su ove sezone odigrali pred svojim tribinama, nisu osvojili niti jedan bod!?

Trenera Bijelo-plavih Federica Coppitellija zasad opravdava činjenica kako je odlascima Miereza i Nejašmića “palo u vodu” sve ono što je radio na pripremama i kako je u hodu morao mijenjati i prilagođavati svoje taktičke zamisli. Prvenstvena stanka Osječanima je dobro došla da “presjeku” niz neuspjeha, međutim, pitanje je koliko je Coppitelli uspio iskoristiti dva tjedna koja je imao na raspolaganju između dvije prvenstvene utakmice.

Naime, uz devetoricu igrača koji su trenutno u različitim reprezentativnim selekcijama, trener Bijelo-plavih u “minusu” s kadrom je i zbog ozljeda. Renan Guedes zbog ozljede gležnja već je neko vrijeme izvan stroja, a na popisu ozlijeđenih bit će još najmanje dva mjeseca. Na Kemala Ademija neće se moći računati još mjesec dana zbog ozljede aduktora, s kojom se muči i Stjopa Mkrtčjan. Također, uvodna dva treninga na početku tjedna preskočio je i Alessandro Tuia. Kako doznajemo, iskusni talijanski branič nije ozbiljnije ozlijeđen, nego je preventivno dobio nekoliko dana poštede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 16:18