Denis Garmaš

 VLADO KOS/Cropix
ZAKUCAN ZA KLUPU

Proglasili ga ikonom, sad ga se Osijek želi riješiti. Potpuno je nespreman za utakmice

Tri mjeseca nakon što je došao u Osijek, 33-godišnjak i dalje nije dao nikakav doprinos momčadi
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 26. prosinac 2023. 17:13

Od povratka na klupu bijelo-plave momčadi, trener Zoran Zekić koristio je 24 igrača. Neke više, neke manje, a samo su trojica iz rostera ostali bez minute na terenu. Dvojica su rezervni vratari, Barešić i mladi Sajko, ispred kojih je naravno sjajni Malenica, a jedini igrač u polju kojeg Zekić u prethodnih deset utakmica nije koristio jest - Denis Garmaš.

Nogometnom biografijom Garmaš je bio igrač kakvog Osijek nikada ranije nije potpisao. Uostalom, iza njega je 361 utakmica za kijevski Dinamo, a impresivno zvuči i podatak da su samo sedmorica nogometaša u povijesti odjenula dres ukrajinskog velikana više puta od njega. Osvojio je s Dinamom 11 trofeja, u nogama ima 88 europskih utakmica i 11 postignutih golova u Uefinim natjecanjima, šest puta je s momčadi iz Kijeva igrao skupine Lige prvaka, deset puta nastupao je u grupnoj fazi Europske lige, zabijao je Bayernu, Napoliju, Bešiktašu...

Tomasa je koštao posla

Za ukrajinsku reprezentaciju skupio je 31 nastup, bio je član nacionalne momčadi na dva Europska prvenstva.

- Riječ je o ikoni Dinama iz Kijeva, igraču bogatog iskustva, koji je u karijeri igrao značajne utakmice i osvajao trofeje. Sigurni smo da će unaprijediti našu igru i dodatno pojačati kvalitetu momčadi - predstavio ga je ljetos tadašnji sportski direktor Bijelo-plavih Ivica Kulešević.

image

denis garmaš

NK OSIJEK

Međutim, te najave se ni blizu nisu obistinile. Tri mjeseca otkako je u Osijeku, njegovog doprinosa nema. Istina, izgubio je ljeto jer nakon što ga je Mircea Lucescu odstranio iz najbolje momčadi, trenirao je s kijevskom U19 ekipom i na Opus Arenu došao je posve nespreman.

Stjepan Tomas ga je svejedno koristio odmah po dolasku, a ta tri nastupa (dva od prve minute), koja je zabilježio nedugo po dolasku, ostala su mu i jedina u dresu osječkoga kluba. Osijek je u te tri utakmice osvojio tek bod, a možemo i konstatirati kako je forsiranje nespremnog Garmaša na kraju koštalo Tomasa i posla. U idućih 11 utakmica Ukrajinac je ostao “zakucan” za klupu.

Bezbolni raskid?

- Iznimno respektiram Garmaševu karijeru do dolaska u nogometni klub Osijek, ali on nije na fizičkom planu spreman da bi igrao prvoligaški nogomet - kazao je Zekić još prije mjesec i pol dana, a u tom vremenu ukrajinski veznjak ga nije uspio “natjerati” da promijeni svoje mišljenje.

Ostaje za vidjeti što će se ove zime dogoditi s Ukrajincem, koji ničime nije opravdao svoju reputaciju otkako je došao među Bijelo-plave. Njegov ugovor je 1+1, što Osijeku ostavlja prostor da na ljeto bezbolno raskine suradnju i jednostavno ne produlji na dodatnih godinu dana s igračem od kojeg se očekivalo puno, a nije dobilo baš ništa.

U Opus Areni morat će procijeniti isplati li se Ukrajinca čekati, možda ga i dočekati na proljeće, ili će s njim raskinuti ugovor već ove zime.

Linker
03. svibanj 2024 00:47