Nenad Bjelica

 VLADO KOS Cropix
NEIZVJESNOST U OSIJEKU

Razriješena velika priča o odlasku Nenada Bjelice!? Pojavio se novi favorit, čak i detalji ugovora

Podignulo se puno prašine oko prvog čovjeka struke Bijelo-plavih nakon turbulentnog završetka sezone
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 04. lipanj 2022. 12:31

Špekulacije kako će Nenad Bjelica zbog ponude Spezije napustiti klupu Osijeka ostat će očito samo špekulacije. Podiglo se, doduše, “puno prašine” oko mogućeg trenerskog transfera iz Prve HNL u Serie A, što je donekle i razumljivo iz perspektive razmirica između Bjelice i klupske Uprave, s kojima je turbulentno zatvorena prošla sezona u Gradskom vrtu.

Lokalni talijanski mediji izvijestili su prije nekoliko dana kako je trener Bijelo-plavih jedan od kandidata s najvećim šansama da sjedne na klupu kluba iz Ligurije upražnjenu nakon odlaska Thiaga Motte, a to su potkrijepili činjenicom kako se Bjelica našao na sastanku s klupskim direktorom Riccardom Pecinijem i navodno proveo s njime u razgovoru dva sata. Je li na tom sastanku bilo govora o mogućem Bjeličinu povratku na klupu Spezije nakon sedam godina može se samo nagađati, iako je vjerojatno talijanski klub izašao s ponudom pred trenera Osijeka.

Posljednje vijesti, međutim, govore kako su se u Speziji u međuvremenu izgleda odlučili za drugog stručnjaka koji će povesti momčad u iduću sezonu. Corriere dello Sport prenosi kako je “kocka pala” na Lucu Gottija, trenera kojem je posljednji posao bio u Udineseu. Čak i navode detalje ugovora po kojima će talijanski trener u novom klubu zarađivati pola milijuna eura godišnje. Međutim, sve dok odluka ne postane službena, a konačan dogovor bi trebao pasti početkom idućeg tjedna, još uvijek će ostati puno prostora za nagađanja oko konačnog ishoda potrage za novim trenerom.

image

Nenad Bjelica

MARKO TODOROV Cropix

U Gradskom vrtu su, pak, mirno primili medijske špekulacije o navodnom razgovoru Bjelice i predstavnika talijanskog kluba. Uostalom, ugovor Osijeka i Nenada Bjelice je takav da štiti obje strane od prijevremenog prekida suradnje. Naime, ukoliko dođe do “razvoda” ona strana koja se odlučila na taj korak dužna je onoj drugoj isplatiti “penale”. Također, trener Bijelo-plavih je pred odlazak na odmor poručio kako se neće oglašavati sve do 13. lipnja, odnosno, do dana kada je zakazao početak priprema u Gradskom vrtu, što samo po sebi valjda dovoljno čvrsto sugerira kako će Osijek povesti u još jednu sezonu, inače posljednju u aktualnom ugovoru.

Desetak dana prije nego što profesionalni pogon Bijelo-plavih opet počne s aktivnostima, u Gradskom vrtu je prilično mirno. Rubrika dolazaka još uvijek je prazna, a u rubrici odlazaka zasad se nalazi samo ime Ante Ercega, kojemu je istekla posudba s Bröndbyem, ali istovremeno i ugovor s danskim prvoligašem, pa je kao slobodan igrač potpisao za mađarski Debrecen. Kadrovska križaljka uskoro će se, međutim, početi rješavati.

Linker
21. srpanj 2022 18:43