Mijo Caktaš mogao bi uskoro potpisati za Osijek

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
TRANSFER BOMBA

Sa šest mjeseci odgode u Osijek ipak stiže Mijo Caktaš!? Komentar Nenada Bjelice vrlo je znakovit...

Ključni ljudi u cijelom poslu mogli bi postati Darko Nejašmić i - njegov otac...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. siječanj 2022. 14:55

Putevi Osijeka i Mije Caktaša možda bi se na koncu ipak mogli spojiti. Transfer bomba mogla bi “eksplodirati” s pola godine odgode.

Sedam mjeseci nakon prvog kontakta kluba iz Gradskog vrta i bivšeg kapetana Hajduka opet je vrlo aktualna mogućnost da Mijo Caktaš obuče dres Bijelo-plavih. I danas, kao i prošlog ljeta, nekadašnja Hajdukova “desetka” je igrač “čistih papira”, njegov potpis ne zahtijeva plaćanje odštete bivšem klubu, a vrata Gradskog vrta su mu otvorena. Deja vu, ali možda ovog puta bude s drugačijim konačnim ishodom.

Menadžer Nejašmić

Želja za realizacijom potpisa u Osijeku je i ove zime “vruća” u istoj mjeri koliko je bila i ljetos. Odgovor Nenada Bjelice na pitanje o mogućem dolasku Caktaša među Bijelo-plave iz drugog pokušaja bio je znakovit. Nije rekao puno, a opet je rekao dosta toga.

"Naravno da smo zainteresirani, ali pod uvjetom da je zdrav", kratko je prokomentirao novu opciju u zimskom prijelaznom roku trener Osijeka u čijim je rukama i klupska transfer politika.

Bjeličin istup lako bi se mogao protumačiti kao prvi korak prema eventualnom transferu. Bijelo-plavi su otvorili karte i ne kriju interes za dogovorom, a riječi Nenada Bjelice otkrivaju i kako nema nimalo zamjeranja zbog toga što je Caktaš ljetos odabrao financijski sjajnu ponudu iz Saudijske Arabije ispred Osijekove.

Realizacija potencijalnog potpisa, barem iz perspektive kluba iz Gradskog vrta, dakle ovisi isključivo o nogometaševu zdravstvenom kartonu. Čuli su i u Poreču, gdje se Osijek nalazi na pripremama, za nepotvrđene glasine o navodnoj Caktaševoj ozljedi. Naravno, ako ozljeda uopće i postoji, a ako je takve prirode da ne zahtijeva dugotrajan oporavak, onda će to biti zanemariv detalj u mogućem dogovoru dvije strane.

Puno je okolnosti koje bi možda mogla presuditi u dogovoru i ići u korist zvučnog potpisa u Gradskom vrtu. Prije svih odlično iskustvo Darka Nejašmića koji se u Osijeku vratio u nogometni život i razvoj nastavio u sredini koja mu vjeruje nakon što je, baš poput Mije Caktaša, proljetos bio prognan iz svlačionice Hajduka. Nije nebitno ni što o karijerama oba nogometaša skrbi ista osoba, Nejašmićev otac.

image

Darko Nejašmić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Ni trofejne ambicije u nastavku sezone u kojoj će Osijek jurišati na oba trofeja također nije nezanemariv detalj koji bi Miju Caktaša ove zime mogli povesti put Slavonije. Osijekova želja je odavno poznata, a ako je i nogometaševa na istom tragu, onda prepreka potpisu ne bi trebalo biti.

Ljetos je tjednima trajala neizvjesnost oko dolaska Mije Caktaša među Bijelo-plave. Bivši kapetan Hajduka na stolu je imao ponudu iz Gradskog vrta i čekalo se da 30. lipnja i službeno izađe iz ugovora s Hajdukom kako bi se odredio o njoj, odnosno odlučio se između Bijelo-plavih ili opcija koje mu se nudile na Bliskom istoku, Turskoj i Grčkoj. Nenad Bjelica nije krio želju za dogovorom, ni Caktaš nije bio “hladan”, ali nogometaš svoju odluku na koncu ipak nije “prelomio” u korist Osijeka.

Opet čistih papira

Dres s brojem deset na leđima bio je spreman i čekao novog vlasnika, klupska marketinška služba bila je spremna u svakom trenutku obilježiti dolazak velikog pojačanja pa ipak, nakon što je i službeno postao slobodan igrač odlučio se za odlazak u Saudijsku Arabiju i obukao dres Damaca. Šamo šest mjeseci, odnosno 16 utakmica kasnije, Mijo Caktaš je opet čistih papira. Bijelo-plavi ga nisu dočekali na ljetnim pripremama u Svetom Martinu na Muri, ali bi ga mogli na zimskim pripremama u Poreču.

Dvije najavljene bombe

Ono što danas zanima sve, a vjerojatno najviše Osijekove konkurente u Prvoj HNL, je i je li Mijo Caktaš jedan od kapitalaca čiji je dolazak u svlačionicu Nenad Bjelica najavljivao. Odavno nije tajna kako iz Gradskog vrta u nastavak sezone žele ući barem s dvojicom novih nogometaša koji su sposobni napraviti razliku i koji će odmah dati doprinos ambicijama Bijelo-plavih.

Trener Osijeka do sada je takve igrače najavljivao na poziciji lijevog beka ili stopera te lijevog krila ili klasičnog napadača. Posljednjih dana Bjelica je, međutim, počeo je govoriti i o želji da momčad pojača s ofenzivnim veznjakom, a takvom profilu upravo odgovara Caktaš. Odgovore na pitanja hoće li Mijo Caktaš iz drugog pokušaja stići u Gradski vrt i hoće li upravo on biti jedna od dvije najavljene transfer bombe slavonskog prvoligaša u zimskom prijelaznom roku, dat će naredni dani.

U međuvremenu su navodno pregovori s braničem koji će donijeti dodatnu čvrstinu u posljednju liniju Bijelo-plavih u poodmakloj fazi. Njegovo ime zasad znaju samo Nenad Bjelica i njemu blizak krug ljudi, a ono što se moglo doznati je kako je riječ o strancu.

Linker
18. srpanj 2022 03:06