Rene Poms i Ivica Kulešević

 NK OSIJEK
STVAR JE RIJEŠENA

Sad je službeno: Otklonjene su sve prepreke, Rene Poms ostaje na klupi Osijeka do ljeta 2024.

Klub se odlučio okrenuti mlađim i domaćim igračima što je put koji potpuno podržavam‘, kaže Poms.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. siječanj 2023. 16:14

Rene Poms potpisao je ugovor s Osijekom. Prvi stranac na klupi kluba iz Gradskog vrta obvezao se s Bijelo-plavima do ljeta 2024.

Poms je nakon otkaza Bjelici kojem je deset godina bio prvi pomoćnik dočekan kao privremeno rješenje, čovjek koji će "grijati" klupu do imenovanja novog šefa struke (a pregovori Osijeka i Gorana Tomića daleko su odmaknuli), no Austrijanac je iskoristio šansu koja mu se iznenada ukazala i potvrdio kako zaslužuje biti trajnija solucija za klupu bijelo-plavih.

Momčad iz Gradskog vrta pod Pomsom je počela pobjeđivati u serijama uz, ne manje bitno, atraktivan nogomet. Od 12 utakmica pod austrijskim trenerom, Bijelo-plavi su pobijedili u njih devet, remizirali jednom (i to na Pomsovoj premijeri protiv Šibenika) te doživjeli dva poraza. Prosjek osvojenih prvenstvenih bodova pod Austrijancem je 2,2 po utakmici. Da je takav prosjek bio od početka sezone, Osijek bi danas na prvenstvenoj ljestvici bio ispred Hajduka i samo četiri boda iza Dinama. Poms je, međutim, jesenas vodio momčad pod starim ugovorom kojeg je potpisao u rujnu 2020. kao član Bjeličina stožera. Detalje nove suradnje s čelnicima Osijeka odavno je utanačio, još prije završetka jesenskog dijela sezone, no zbog sitnica se čin potpisa odgađao. Pomsa, međutim, to nije zabrinjavalo.

- To je za mene samo komad papira, nebitan sve dok smo uspješni - rekao nam je u razgovoru koncem prošlog tjedna.

U međuvremenu su i posljednje prepreke koje su stajale na putu produžetka suradnje s Austrijancem otklonjene pa je i službeno promoviran u šefa struke.

- Sretan sam jer je ovo moj prvi ugovor kao glavni trener. Do sada sam uvijek bio u ulozi pomoćnika tako da je ovo velika stvar za moju karijeru. Zahvalan sam klubu što sam dobio priliku za početi trenerski posao na ovoj razini, vjerujem da sam u prethodnim mjesecima pokazao da mogu odgovarati izazovima koje ću imati pred sobom. Znam kakav je trenerski posao, da se u nogometu stvari mijenjaju iz dana u dan, ali želim biti uspješan kao trener rezultatski i u radu s momčadi. Želim svaki dan raditi najbolje što mogu, dati svoje znanje u radu s momčadi i zajednički napredovati. To je ono zbog čega sam se počeo baviti ovim poslom i nadam se da ću što je duže moguće biti trener Osijeka - rekao je Poms kojeg očekuje puno posla.

Klub se odlučio vratiti korijenima, nastaviti gdje je stao prije dvije i pol godine, a što potvrđuje i veliki broj mladih igrača koji još nisu ni imali seniorski debi, a koje je trener bijelo-plavih poveo na zimske pripreme.

- Klub je promijenio svoju filozofiju, odlučio se okrenuti mlađim i domaćim igračima što je put koji potpuno podržavam. U nogometu je najvažnija momčad, a kada je možeš graditi s igračima koji žele igrački doći na višu razinu, a onda i realizirati transfer u neki veliki klub, to ti mora predstavljati značajnu motivaciju. Uz to, dolazi novi stadion, klub ide putem koji mi je kao trener zanimljiv i vjerujem da mogu biti prava osoba za ono što slijedi - dodao je trener Osijeka.

Odluka da se Pomsu ponudi ugovor za čelnike kluba iz Gradskog vrta bila je lagana.

- Rene Poms od prvog dana je pokazao visoku razinu profesionalizma. Rezultati na travnjaku to su najbolje pokazali i kao sportski direktor sretan sam što ovu priču nastavljamo dalje zajedno. Svima nam je želja da nastavimo tamo gdje smo stali u jesenskom dijelu sezone i da rezultatski budemo na razini renomea kluba - zaključio je sportski direktor bijelo-plavih Ivica Kulešević.

Linker
23. travanj 2024 21:18