Dinko Jeličić

 GORAN MEHKEK Cropix
SVE IM IDE OD RUKE

Skinuli su Hajduk, Dinamo, a sad je pao i Osijek! Zekić: ‘Raspali smo se, jedna stvar je nedopustiva‘

‘Možda je rezultat malo i preizražen jer ovo je bila prava fatjerska utakmica‘, kaže Dinko Jeličić
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. studeni 2023. 19:20

Pobjednička idila za Zorana Zelića završila je u Turopolju. Težak poraz 0:3 vratio je Osijek na peto mjesto i sada mu slijedi zaostala utakmica s Hajdukom za dokazivanje da ona pobjeda na Poljudu nije bila samo početnička sreća.

- Dosta dobro smo ušli u utakmicu, nismo zabili stopostotnu šansu preko Bukvića, imali smo kontrolu, ali ne smije se dogoditi da primimo gol u sudačkoj nadoknadi i to nakon auta - požalio se strateg Osijeka, kojem je i sreća okrenula leđa.

- Baš sve što se lomilo u ovoj utakmici otišlo je na stranu Gorice. Nama je i gol Miereza na početku drugog poluvremena poništen zbog zaleđa, pogodili smo gredu, imali još šansi kod 0:1. No, ne mogu prihvatiti da smo se raspali u završnici - naglašava Zekić, kojeg već u srijedu čeka dvoboj s Hajdukom na Opus Areni.

- Nakon ovakvog poraza možda je i bolje da odmah dolazi ta utakmica, premda smo se potrošili na teškom terenu, a imali smo i neke probleme u rosteru. No, ne treba sada govoriti o problemima, već je u radu spas i idemo izvući pouke i maksimalno se pripremiti za Hajduk. Generalno, želim da budemo mnogo koncentriraniji i da mnogo više vjerujemo u sebe - zaključio je Zekić.

image

Zoran Zekić i Dinko Jeličić

GORAN MEHKEK Cropix

Ako nekima dosad i nije bilo jasno, onda će vjerojatno sada shvatiti da se Gorica ove sezone ne šali. Kada u tri utakmice doma u nizu padnu Hajduk, Dinamo i Osijek, onda je riječ o sastavu čija su kvaliteta i moć neosporni, a limit još nepoznat i nedosegnut.

- Čestitke mojoj momčadi koja je nastavila u ritmu odličnih izvedbi i pobjeda protiv najvećih hrvatskih klubova. Na to sam posebno ponosan, kao i na način na koji smo svladali Osijek. Možda je rezultat malo i preizražen jer ovo je bila prava fatjerska utakmica u kojoj je i Osijek bio dobar i imao svoje šanse, ali mi smo se dobro pripremili za njih i odgovorili na sve zahtjeve - kaže trener Gorice Dinko Jeličić.

- Ključni trenutak bio je naš pogodak u nadoknadi prvog dijela, koji je poremetio Osijek i natjerao ga da se dodatno otvori, što je nama omogućilo da budemo još opasniji, iako je taktika bila da budemo strpljivi i tražimo direktne lopte kroz njihovu obranu. Bilo je pitanje hoćemo li iskoristiti nekoliko odličnih akcija i uspjeli smo preko Solde za 2:0, a posebno mi je drago što je treći gol dao Pršir jer za mene je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu - pojašnjava strateg Gorice, koja u sljedećem kolu gostuje kod Slavena Belupa.

- Gard kojeg imamo na svom terenu želimo imati i u gostima i to je ono na ćemo ćemo raditi u nastavku sezone. Ne želimo doći u zonu komfora, već stalno tražiti više jer imamo dobro selekcionirani kadar s naglaskom na karakteru svakog pojedinca. Najbolje se to vidi kada je teško jer mi i tada poštujemo red na terenu i stalno nadograđujemo našu igru, a dodatni plus je što imamo opcije s klupe da svatko tko uđe može dati doprinos. Soldo zabije gol, a Mateo Leš sjajno zamijeni Marija Maloču, koji je morao na poluvremenu izaći zbog ozljede - pojasnio je Jeličić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:22