Željko Sopić

 GORAN MEHKEK/Cropix
VELIKA POBJEDA

Sopić: Smijali su mi se kad sam rekao da možemo pobijediti Veliku četvorku. Šibenik? Nisu oni Real Madrid

"Gospodin s Grobnika koji je riješio utakmicu nije trenirao do četvrtka", otkrio je trener Gorice
Piše: Toni RoićObjavljeno: 08. travanj 2023. 18:20

Osijek je još jednom u drugom dijelu sezone razočarao navijače, a taman kada se nakon gostovanja u Rijeci činilo da je novi trener Borimir Perković pronašao recept za dobru igru, u Velikoj Gorici je opet napravljen korak unatrag.

- Čestitam Gorici na zasluženoj pobjedi, a mi smo od ove utakmice očekivali puno više. Nismo u nju loše ušli, ne znam je li bio jedanaesterac u jednoj situaciji, a u drugoj smo imali jako dobru šansu koju nismo iskoristili. Najviše nam je nedostajao četvrti ili peti pas da iskreiramo situaciju za gol - kaže Perković, kojega je razočaralo drugo poluvrijeme njegove momčadi.

- Gorica je u drugom dijelu bila kvalitetnija, a mi smo upali u njihov način igre, odnosno oni su igru umrtvili i čekali kontru, prekid ili udarac da postignu gol, što im je na kraju i uspjelo. Mi nismo uspjeli u tome da odigramo konkretnije i bolje, da kroz kombinatornu igru kreiramo prilike. Nismo bili dovoljno agresivni, živi i brzi.

Treće mjesto je sada u potpunosti ugroženo s nizom od devet utakmica bez pobjede?

- Imali smo priliku da dođemo do lakšeg puta za obranu trećeg mjesta, ali još uvijek smo na njemu i imamo se za što uloviti unatoč ovom porazu. Nije sve tako crno, radimo dobro, atmosfera je dobra i sigurno da ova grupa igrača može pobjeđivati. Nadamo se da će to biti već u sljedećoj utakmici protiv Lokomotive - zaključio je Perković.

image

Mierez i Bralić

TOMISLAV KRIŠTO/Cropix

Željko Sopić imao je kroz tjedan mnogo problema s ozljedama, junak utakmice Kristian Fućak nije trenirao do četvrtka, a još nekoliko igrača bilo je u sličnoj situaciji, da bi se već u 18. minuti ozlijedio i kapetan Filip Mrzljak (istegnuće lista noge). No Gorica je opet izvukla maksimum i uz malo sreće došla do trijumfa i velike nade u spas.

- Teška utakmica, pogotovo u svjetlu činjenice da smo u Osijeku odigrali najlošiju utakmicu u mom trenerskom mandatu ovdje. Tada su nam Mierez i Špoljarić radili velike probleme, a ponovio je to Mierez i u prvom poluvremenu ovdje, kada je dobio barem sedam duela. U drugom dijelu smo ga već zaustavili i pišu se tri boda, što je nama jedino bitno, iako smo još uvijek smo zadnji, ali znamo gdje želimo doći i nema tu puno pameti - pojasnio je Sopić.

image

Fućak i Žaper

TOMISLAV KRISTO Cropix

- Koliko smo mi bili u grču, toliko je bio i Osijek jer se bori za Europu i znao sam da bi jedan gol mogao odlučiti, pogotovo po jakom vjetru, koji je u drugom poluvremenu stalno pojačavao. Treba priznati da smo u prvom imali i sreće, kada smo dva udarca izblokirali na liniji, ali sreća prati hrabre. Gospodin s Grobnika koji je riješio utakmicu nije trenirao do četvrtka, a Joey Suk je spreman za samo 20 minuta. Ostali smo bez kapetana u 15. minuti, ali ovi dečki znaju da je na kocki opstojnost ovog kluba i bacali su se na glavu do zadnje sekunde. U poluvremenu sam mijenjao Ndockyta, iako nije bio loš, ali trebala nam je energija Majstorovića, dok sam Braliću i Steenvoordenu rekao da ne želim stopere u kravati - otkriva Sopić.

Za ponedjeljak nakon Uskrsa zakazao je trening jer kreće najvažnija operacija proljeća, a to je gostovanje kod jedinog kluba kojeg se može prestići - Šibenika.

- U zadnjih šest utakmica smo izgubili samo jednu, a mnogi su mi se smijali kada sam rekao da na svom terenu možemo pobijediti cijelu veliku četvorku. S Dinamom smo bili "al pari" i osvojili bod, Osijek smo pobijedili, a dolaze nam još Rijeka i Hajduk, ali prije toga idemo u Šibenik. Oni su u finalu Kupa, ali nisu Real Madrid i mogli su u prvom poluvremenu polufinala s Dinamom primiti tri gola. Svakoga se može pobijediti, idemo se potući na Šubićevac, a meni je najvažnije da sljedeći petak budemo u što jačem sastavu, odnosno da nam se oporave ozlijeđeni igrači - zaključio je Sopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 08:00