Ivica Kulešević nije štedio suce dan nakon utakmice

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
ŽESTOKA REAKCIJA OSIJEKA

‘Sramotno suđenje! Ovo je prevršilo svaku mjeru, gledatelji bi nakon ovoga trebali napustiti stadion‘

‘Ja takav nogomet ne želim gledati...‘, zagrmio je dan nakon utakmice u Puli sportski direktor Osijeka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. veljača 2023. 13:29

U Gradskom vrtu nisu mogli prešutjeti na suđenje Ante Čuljka u Puli. Osijek je u subotu izgubio od Istre s 1:0, a pobjednički gol postigao je Ante Erceg u 57. minuti.

- Sramotno suđenje... Rekao je Bruno Marić da se svi trebaju suzdržati komentara, ali ovo sada je prevršilo svaku mjeru. Osijek nije zaslužio ništa više od poraza jer drugo poluvrijeme smo jako slabo odigrali, ispod svake razine. Ne tražim opravdanja za našu slabu igru nego samo želim apelirati na sve sudionike u ovom sportu kojeg svi volimo da je ovo prevršilo svaku mjeru - počeo je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević.

Nakon prespavane noći muče ga dvije situacije koje su i presudile utakmicu.

- Prva je očiti prekršaj na Čeberku prije pogotka što je nemoguće ne suditi. Druga stvar, prije Mierezovog crvenog kartona, a ničim ne opravdavam njegovu reakciju koja je uslijedila, nije suđen očiti prekršaj nad njime za isključujući karton Ercegu. Jedina normalna reakcija gledatelja nakon ovakvog ponašanja suca i VAR sobe je da napuste stadion jer ovo jako šteti nogometu i sve ide u jako krivom smjeru. Ja takav nogomet ne želim gledati... Nije problem samo na našoj utakmici, ali ovo kako se nama u Puli sudilo bilo je sramotno. Sramotno! - završio je Kulešević.

Nije mogao prešutjeti ni što je trebalo čak deset minuta sucu da donese odluku oko kaznenog udarca.

- Brutalno je razbijen ritam utakmice. Sva pravila koja su posljednjih 20 godina donešena da se ubrza nogomet pala su u vodu. Taj jedanaesterac je i mogao i nije mogao biti. I jedno i drugo da je dosudio ne bi pogriješio, jedino što je pogriješio je da je deset minuta provjeravao tu situaciju. To je veća pogreška od bilo kakve odluke da je donio - zaključio je sportski direktor Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:49