HOĆE LI DOBITI UGOVOR?

Što će napraviti u Gradskom vrtu? Branič već tjedan dana trenira u Osijeku, ali konačne odluke još uvijek nema

Grčki branič i dalje je u treningu s Bijelo-plavima, ali ugovor mu nije ponuđen
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. ožujak 2023. 08:28

Čitava jedna momčad napustila je, privremeno ili trajno, Gradski vrt ove zime. Osijek prvenstvenu utrku neće završiti s ukupno 11 igrača s kojima je počeo sezonu nakon što su transferirani Beljo, Ivušić, Kleinheisler, Lončar, te kapetan i klupska legenda Škorić, raskinuti ugovori s Bartolecom i Manceom, a na posudbe istovremeno poslani Hiroš, Fućak, Bralić i Petković. U toj redukciji kadra jedna pozicija ostala je problematična - od petorice stopera s kojima je Osijek završio sezonu u svlačionici su ostala samo dvojica. Istina, tu su Žaper, koji je veći dio jeseni igrao stopera, potom Barri, koji je uskakao u posljednju liniju po potrebi, te Cvijanović, koji se tek vraća nogometu nakon osam mjeseci stanke zbog teške ozljede, ali prave alternative Barišiću i Čeberku nema.

Otuda na Osijekovim treninzima Stefanos Evangelou, grčki branič koji je nedavno raskinuo ugovor sa Šerifom iz Tiraspola. S obzirom na to da je odavno završio prijelazni rok, a u kojem u Gradskom vrtu nisu participirali zbog FIFA-ine zabrane registracije novih igrača koja je u međuvremenu skinuta, Bijelo-plavi sada mogu dovoditi samo one igrače koji su bez ugovora. A grčki nogometaš je u toj kategoriji.

Proći će uskoro tjedan dana otkako je Evangelou među Bijelo-plavima, no konačne odluke oko toga hoće li mu biti ponuđen ugovor do kraja sezone ili ne još uvijek nema. Grk se treninzima Osijeka priključio dok je momčad boravila na mini-pripremama u mađarskom Felcsutu. Odradio je nekoliko treninga, odigrao i sedamdesetak minuta za Bijelo-plave u prijateljskom ogledu protiv mađarskog drugoligaša Tiszakecskea, ali konačnu odluku oko njegovog angažiranja u Gradskom vrtu još nisu donijeli. Prvi dojam kojeg je Stefanos Evangelou ostavio na struku bio je pozitivan, ali očito ne dovoljan da bi se odmah donio konačan sud. Vratio se Evangelou s ostatkom momčadi u Gradski vrt, bit će uključen u trenažni proces i proći nužna testiranja prije nego što u Osijeku u danima koji slijede konačno prelome u odluci ponuditi mu ugovor ili ne.

Inače, Borimir Perković igračima je dao slobodan dan nakon povratka iz Mađarske i u ponedjeljak ih opet okupio na pomoćnom terenu Gradskog vrta. Operacija “Rujevica”, gdje će Osijek pokušati prekinuti crni niz bez trijumfa, službeno je i počela. Bijelo-plavi za pobjedu, uključujući i službene i prijateljske oglede, ne znaju posljednjih devet utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:18