Dion Drena Beljo prvo je dobio žuti, pa penal, pa je zabio za pobjedu...

 MARKO MRKONJIC Cropix
SPORNI TRENUTAK

Sudac je dao žuti Belji za simuliranje, a onda ga je zvao Bebek! No, je li to baš bio penal za Osijek!?

Sudački šef Bruno Marić dosta je puta naglašavao da ne želi takve penale na HNL terenima...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. srpanj 2022. 21:28

U 74. minuti sjajni Dion Drena Beljo zabio je s 11 metara svoj drugi gol na utakmice te po drugi put doveo Osijek u vodstvo. Međutim, dojma smo da je sudac Čuljak dosta olako svirao taj 11-erac, koji svakako ide u red onih "jako labavih penala". A sudački šef Bruno Marić dosta je puta naglašavao da ne želi takve penale na HNL terenima.

Sudac Čuljak najprije je u spornom duelu s Jovičićem pokazao žuti karton Belji zbog simuliranja. No, tada se aktivirala VAR soba u kojoj je glavnu riječ imao sudac Bebek. On je bio taj koji je pozvao Čuljka pogledati snimku, sugeriravši mu tako da je pogriješio, što je sudac jako brzo prihvatio. Poništio je potom žuti karton Belji, a pokazao ga je Jovičiću.

SPORNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE!

Ne znamo kakav će biti stav struke, ali sigurno postoji veliki broj sudaca koji taj start ne bi doživjeli prekršajem za najstrožu kaznu.

Crveni karton koji je zaradio igrač Gorice Julardžija neposredno nakon ulaska u igru bio je čist. Napravio je grub prekršaj na suparničkom igraču, a suci su dobili jasne naputke da takve startove sankcioniraju s isključenjem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:22