Dion Drena Beljo bio je u spornom dvoboju

 MARKO MRKONJIC Cropix
VELIKA POGREŠKA

Sudačka komisija intervenciju Ivana Bebeka proglasila neispravnom i potpuno suprotnom pravilima VAR-a!

Komisija nogometnih sudaca HNS-a izdvojila je detalje samo sa susreta u Gradskom vrtu
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2022. 17:01

Nakon Dinama, pobjede na otvaranju sezone ostvarili su Osijek, Rijeka i Hajduk. Osijek je na stadionu Gradski vrt slavio protiv Gorice sa 2-1, Rijeka je na Šubićevcu porazila Šibenik sa 1-0, dok je Hajduk u Puli svaldao Istru 2-0.

Kao i prošle sezone uslijedila je sudačka analiza odigranog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza izdvojila je detalje samo sa susreta u Gradskom vrtu.

Sudačka analiza 1. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige:

OSIJEK - GORICA

Glavni sudac: Ante Čuljak. Pomoćni suci: Anto Marić i Dario Kolarević. VAR sudac: Ivan Bebek.

71. minuta: Incident u kaznenom prostoru NK Gorice nije prekršaj prema pravilima nogometne igre (PNI). Vrlo dobro pozicionirani sudac u terenu za igru ispravno je procijenio da ne postoji prekršaj braniča Gorice. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke promijenio je svoju odluku i neispravno dodijelio kazneni udarac. Analizom incidenta, slijedeći smjernice PNI-e, razvidno je da napadač rukama “nedozvoljeno“ drži braniča, okreće se za igranom loptom i zapinje za ispruženu nogu braniča. Razmatrajući da je napadač inicirao kontakt, da je kontakt jasno laganog intenziteta, KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu “najstrože kazne“. KNS HNS-a intervenciju VAR suca (bio je to Ivan Bebek, op. ur.) smatra neispravnom, potpuno suprotnom primjeni VAR protokola.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

84. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XII (Gruba igra). Incident u kojem igrač Gorice igra loptom, a nakon toga otvorenim đonom starta na nogu suparnika, jasno ugrožava sigurnost suparnika, smjernicama PNI-e smatra se prekršajem “grube igre”. Sudac utakmice u terenu za igru nije prepoznao ozbiljnost incidenta neispravno aplicirajući pravilo prednosti. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra ispravnom slijedom jasne i očite pogreške suca utakmice. Nakon OFR pregleda snimke sudac utakmice ispravno interpretira PNI- e i isključuje igrača Gorice iz igre.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:47