Ovacije za Zekića na novom stadionu Osijeka

 VLADO KOS Cropix
ZEKIĆEV TRIJUMF

Sve je preokrenuo u svoju korist: Nekad su s tribina padale psovke, sada je dočekan kao ni jedan trener prije

Ne pamtimo da je bilo koji trener Osijeka u svojoj prvoj utakmici dočekan na takav način
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. listopad 2023. 07:25

Kada je počinjao svoj prvi mandat među Bijelo-plavima, Zorana Zekića dočekalo je dvjestotinjak navijača u Gradskom vrtu protiv zaprešićkog Intera.

- Pola njih nas je psovalo - prisjetio se svojedobno početka svoga kasnije rekordnog mandata koji je trajao tri i pol godine.

U Opus Areni dobio je ove subote, pak, doček kakav nigdje nije i koji će, vjerujemo, pamtiti. Iako je dan pred početak utakmice uvjeravao kako je hladnokrvan, vjerujemo kako mu je teško bilo ostati hladan nakon što su tribine počele skandirati njegovo ime. U rekordna 152 navrata vodio je Bijelo-plave, ali ovo mu je bilo prvi put nakon četiri i pol godine, odnosno točno 1674 dana, da ponovno vodi utakmicu kao trener Osijeka pred navijačima Osijeka.

image
VLADO KOS Cropix
image
VLADO KOS Cropix

- Mislim da sam emotivno pripremljen na ono što me očekuje. Ako ćemo iskreno, ja se nisam za povratak u Osijek pripremao deset dana nego malo duže vremena - kazao nam je Zekić dan uoči utakmice protiv Istre.

Ali... Doček je bio poseban. Klupski glasnogovornik Mario Mihić pred početak utakmice najavio je Zekića na što su tribine odgovorile skandiranjem “Zeka, Zeka!”. Ne pamtimo da je nekada bilo koji trener Osijeka u svojoj prvoj utakmici dočekan na takav način kao što je Zoran Zekić. Povratnik na klupu Osijeka je navijačima uzvratio aplauzom.

image
VLADO KOS Cropix

- Kako sam doživio? Mislio sam s PSV-om kako će to biti taj trenutak, ali večeras sam protrnuo. Prošlo mi je kroz glavu sve to, počeci... Ja sam zapravo jedan mali dečko s Juga 2 koji je ušao u svijet i da doživiš ovo od svojih navijača što sam ja doživio... Osijek je klub bogate povijesti pa nije bilo previše ovakvih trenutaka. Služi na ponos i meni i mojoj obitelji. Ovaj će mi trenutak biti cijeli život na pameti - kazao je Zekić.

Linker
17. studeni 2023 07:50