DAMIR KRAJAC Cropix
NE IZGLEDA DOBRO

Teška atmosfera u Osijeku uoči Dinama: ‘Frustracije se vuku i sada su eskalirale, protiv toga ne možemo‘

Osjećam li odgovornost? Naravno, bio bih idiot da ne osjećam - rekao je Zekić
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. ožujak 2024. 12:26

U teškoj atmosferi Osijek će u nedjelju dočekati Dinamo. Ispadanje u četvrtfinalu Kupa bila je kap koja je prelila čašu navijača koji u derbiju na Opus Areni očekuju vidjeti iskupljenje svoje momčadi.

- Svjesni smo situacije i svjesni smo što nas čeka protiv protivnika koji se zaista jako digao u zadnjih mjesec dana. Isto su bili u velikoj nervozi, ali su se podigli i ja se nadam da ćemo i mi nešto slično napraviti... Težak je tjedan iza nas svi smo dosta razočarani što nismo prošli u Kupu. Dosta negativnih konotacija bilo je nakon utakmice što je meni i razumljivo. Neke se frustracije već godinama vuku i sada je sve to izašlo na vidjelo. Ali nema nikakvog posustajanja i defetizma, moramo svi podići glave i tražiti pozitivu, raditi još predanije i bolje i onda će nam se nešto i vratiti. Puno se toga izdogađalo od ljeta do danas, nažalost to se nekada reflektira na našu izvedbu, ali to je sve život. I kada je teško treba biti jak, treba biti razuman. Blizu moga stana srušili su kuću za dva dana, a trebat će im dvije godine da na njezinom mjestu sagrade zgradu. Za nešto uništiti je lako, za nešto sagraditi treba vremena - kazao je Zoran Zekić.

Kakva je bila reakcija momčadi?

- Različiti su karakteri, nekima je čudno i zbunjujuće, kao što je bilo dosta zbunjujućih trenutaka ove sezone s promjenama trenera i promjenama kadra. Moramo iz svega toga izvući pouke, biti mudriji, u nekim trenucima i odvažniji. Možemo mi razgovarati, ali vidjet ćemo protiv Dinama u nedjelju kakva će biti reakcija. Niti sam ja sretan s time kako izgledamo, ali ne bih bio pošten kada bih rekao da netko od igrača ne želi ili da na treninzima zabušava. Iz raznih razloga ne ide. Svi žele, ali ne ide - kaže Zekić.

image
RONALD GORSIC Cropix

Na ljeto će na Opus Areni biti napravljen ozbiljan posao koji će definirati idućih nekoliko klupskih sezona. Ali do ljeta treba izgurati.

- Nikome nije drago, a ovo govorim bez traženja alibija. Puno se frustracija nakupilo, u pet godina koliko me nije bilo nije se napravio iskorak, nije se osvojio niti jedan trofej, nije se napravio iskorak u Europi i ovo je kulminacija svega. Klub je krenuo jednim drugim putem, uveli smo u kratko vrijeme mladih igrača koliko nismo unazad pet godina, novi sportski direktor donio je nove horizonte i nove prilike koje će se ostvariti na ljeto. Ali do ljeta to moramo istrpjeti i ispatiti se. Sezona je takva kakva je, nikoga to ne veseli. Ovaj klub se voli svim srcem, i kad je dobro i kad je loše, naravno da svi želimo da bude još bolje. Moramo svi skupa biti zajedno i izgurati to do kraja. Ne znam što bih pametnije i smislenije rekao - kazao je Zekić prije nego što je riječ preuzeo sportski direktor Jose Boto. Iz riječi Portugalca jasno je kako trener bijelo-plavih ima njegovu potporu.

- Uvijek može biti bolje. Vjerujem da ova momčad ima kvalitetu, ali i da može biti bolja. Da u to ne vjerujem sada bih bio u Portugalu u ribolovu. S trenerom svaki dan razgovaram o tome što trebamo učiniti da budemo bolji sada, a osobito u budućnosti - kazao je.

Pitali smo Zekića kako se osobno nosi sa čitavom situacijom i vidi li neku svoju grešku.

- Prošao sam ovdje sve, od napisa koje neću spominjati u eteru do toga da mi je skandirao cijeli stadion. Rodio sam se u ovom gradu, specifičan je, ali moj je i ja to prihvaćam. I prihvaćam to puno bolje nego što prihvaćaju igrači. Frustracije se vuku i sada su eskalirale. Protiv toga ne možemo. Moje je da radim s momčadi u najboljoj mjeri. Osjećam li odgovornost? Naravno, bio bih idiot da ne osjećam. Ja vodim te dečke i na kraju krajeva oni su preslika mog rada kada dođe utakmica. Svjestan sam trenutka, svjestan sam bio i kada sam dolazio, ali meni je to bila velika želja i nisam razmišljao glavom nego srcem. Najiskrenije, neće me nitko pokolebati jer toliko sam se želio vratiti iako mi nije bilo jednostavno se vratiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 04:57