VLADO KOS Cropix
OSJEČKI DRAGULJ

Tinejdžer iz Opus Arene: Protiv Dinama je pobudio obrise Robbena, a udvarači bi uskoro mogli pokucati na vrata

Dobrim nastupima zaradio je i prvi poziv u U-21 reprezentaciju, a važeći ugovor ima do 2025.
Piše: Andro PolićObjavljeno: 04. rujan 2023. 09:47

Gotovo svaka utakmica Osijeka u tekućoj sezoni jamči - spektakl. Nakon što je odradila prvu šestinu prvenstva, momčad Stjepana Tomasa u prosjeku zabija više od tri pogotka po susretu, ali prima i nešto više od dva (gol-razlika 19:13). Da je riječ o itekako uzbudljivoj družini, svjedoči i podatak kako su u posljednjih deset minuta uz sudačku nadoknadu, u prvih šest kola, pogotke postizali četiri puta, a po loptu su u svoju mrežu išli u pet navrata.

Dok dvoboj protiv Modrih što prije žele arhivirati u sjećanjima, u derbiju na Opus Areni ponovno je zablistao - tinejdžer. Domagoj Bukvić, Osijekov ofenzivac koji je u veljači proslavio 19. rođendan, furiozno je otvorio drugo poluvrijeme i, činilo se, odveo domaćina prema mirnoj luci. Bio je to njegov drugi pogodak u sezoni, uz već upisane tri asistencije.

image
RONALD GORSIC Cropix

Uzme li se u obzir kako je debitirao početkom travnja, te kako mu je nastup protiv Dinama bio tek 18. u dresu prve momčadi, iza sebe ima već nimalo zanemarivu statistiku: dva pogotka i šest asistencija. Motoričan igrač, koji je u omladinski pogon Osijeka stigao u ljeto 2018., u prvim je kadrovima nove sezone nastavio tamo gdje je stao po završetku prošle kampanje. Prema Transfermarktu, moderno osječko krilo vrijedi samo 300 tisuća eura, međutim, uzmemo li u obzir njegovu dob, ali i obećavajući ulazak u sezonu, sasvim je jasno kako će pedantni statističari nogometnog tržišta uskoro krenuti u korekciju tog iznosa.

Osim pogotka, radio je probleme lijevoj strani Dinamove obrane i tijekom prvog dijela, važući čuvare i ulazeći s desnog krila prema sredini kaznenog prostora, pobudivši tako u očima promatrača i natruhe obrisa na onaj, karakterističan prodor Arjena Robbena, kojega je brzonogi Nizozemac patentirao tijekom velike karijere. Usput, i servirao nekoliko izglednih situacija za svoje suigrače, poput velike prilike za Kristijana Lovrića u 19. minuti.

image
VLADO KOS Cropix

S obzirom na okomitost, nisko težište i smirenu kontrolu lopte, Bukvić se kristalizira u vrlo kvalitetnog driblera i pouzdanu opciju „jedan na jedan“, ali i jednog od najboljih Osijekovih igrača ove sezone. Ne treba ni zaboraviti kako je loptu iza Nevistićevih leđa zavukao spretnim udarcem slabijom, desnom nogom.

Dobrim nastupima zaradio je i prvi poziv u U-21 reprezentaciju, izbornik Dragan Skočić uvrstio ga je na popis za nadolazeći kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo protiv Farskih Otoka (12. rujna). Važeći ugovor Osijekom ima do lipnja 2025., a nastavi li u istom ritmu, pitanje je trenutka kada će na vrata Opus Arene pokucati udvarači, koji bi Bijelo-plavima mogli na stol staviti i milijunske ponude...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. srpanj 2024 23:32