Dino Štiglec

 DAMIR KRAJAC Cropix
KRIZA U GORICI

‘Tko ne može igrati pod pritiskom, nije za ovaj posao. Svima želimo pokazati da ovo nije pravo stanje stvari‘

Dino Štiglec najavljuje za SN sutrašnje gostovanje Gorice u Osijeku
Piše: Toni RoićObjavljeno: 18. veljača 2024. 08:29

Gorica gostuje u Osijeku gdje u zadnjih 10 utakmica nema pobjedu (sedam poraza i tri remija).

Poslije pet uzastopnih poraza i pada na šesto mjesto, Turopoljci nemaju izbora već napraviti sve za uspjeh u Opus Areni, koji bi ih vratio u život u svakom smislu, prije svega rezultatskom i psihološkom jer od Osijeka imaju četiri boda manje.

- Ne sjećam se pobjede u Osijeku ni ranije kao igrač Zagreba i Slavena Belupa, oduvijek je Osijek bio tipična domaćinska ekipa protiv koje je teško igrati kao gost, a za sve klubove postoje gostovanja koja im tradicionalno ne odgovaraju - kaže jedan od najiskusnijih u redovima Gorice Dino Štiglec, koji je u studenom bio strijelac prvog gola u trijumfu 3:0 protiv Osječana.

- Teško mi se vraćati na tu utakmicu jer sad smo u drugačijem raspoloženju, skupilo se dosta poraza, a nama bi svaki bod dobro došao kako bismo pokrenuli stvari prema naprijed.

Koliko u ovom trenutku vi stariji igrači možete pokrenuti mlađe?

- Nije isto igrati, niti imaš isto samopouzdanje kada imaš pet pobjeda u nizu i kada imaš pet poraza, ali bio igrač mlad ili star, mora isto razmišljati. Mislim da je važno primjerom preuzimati odgovornost u raznim situacijama na terenu, ne skrivati se od igre i biti spreman igrati pod pritiskom kakav je sada. Tko ne može, nije za ovaj posao.

Budi li se u vama inat da svima dokažete kako ovaj crni niz nije mjerilo vrijednosti ove Gorice?

- Inat smo mi imali i protiv Rijeke u prošloj utakmici, ali kada je završilo izgledalo je kao da smo se ugasili. Naravno da sebi i svima želimo pokazati da ovo nije pravo stanje stvari.

Je li ova utakmica ključna za ponovni priključak borbi za europsku poziciju?

- Ne bih je nazvao ključnom jer svaka do kraja je jednako ključna i svaka može okrenuti situaciju na našu stranu i da opet započnemo niz dobrih rezultata. Nogomet je takav da ti puno treba da nešto sagradiš, a malo da to prospeš.

Kako zaustaviti Osijek i njihovog napadača Ramona Miereza, koji je često bio koban za ambicije Gorice?

- Mierez je najbolji igrač Osijeka i s Nejašmićem i Bralićem čini kičmu njihove momčadi, ali generalno gledajući oni su jako tvrd i kvalitetan protivnik i ne ovise samo o Mierezu. Moramo zaustaviti Osijek kao momčad, a ne samo njega, to je recept za uspjeh.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 09:39