Rene Poms

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZANIMLJIVA NAJAVA

‘To će biti veliko iznenađenje, sve za pobjedu!‘ Trener Osijeka za Zagrepčane spremio nešto posebno

Bijelo-plavi žele upisati prvu domaću pobjedu pod novim trenerom Reneom Pomsom
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 30. rujan 2022. 16:47

Četiri uzastopne utakmice Osijek ne zna za poraz, osvojeno je u tom vremenu 10 od mogućih 12 bodova, a u Gradskom vrtu žele nastaviti pozitivnu seriju koja ih je s prvoligaškog dna dovela ondje gdje ih svi i očekuju - u najuži krug u gornjem dijelu ljestvice. Rene Poms imao je, međutim, izazovnu pripremu utakmice protiv Lokomotive, dugo vremena nije mogao računati na igrače koji su bili u reprezentativnim selekcijama (njih sedmoricu), bilo je i ozljeda, a početkom tjedna viroza mu je prorijedila ostatak momčadi.

- Prošli tjedan je bio malo težak jer je dosta igrača bilo sa svojim reprezentacijama, što je s jedne strane dobro, no s druge je loše jer su nam nedostajali na našim treninzima. Imali smo i neke igrače koji su bili bolesni, ali polako se i oni vraćaju... Želimo potvrditi zadnje rezultate, u tim smo utakmicama odradili dobar posao, momčad je bila na pravoj razini i želimo tako nastaviti kako bismo odigrali dobru utakmicu - kazao je u najavi utakmice trener Bijelo-plavih.

image





VLADO KOS Cropix

Osijek se vratio svojim visokim defenzivnim standardima, posljednje dvije utakmice Bijelo-plavi nisu primili gol. Međutim, Poms na raspolaganju neće imati standardni stoperski par - Danijel Lončar će Lokomotivu morati preskočiti zbog kartona, a kapetan Mile Škorić zbog ozljede koja ga je već koštala dulje odsutnosti. Nakon što je na poluvremenu utakmice protiv Hajduka napustio travnjak, povremeni reprezentativac se više nije vraćao na teren u službenoj utakmici. Propustio je posljednja tri prvenstvena ogleda Bijelo-plavih, a danas je neizvjesno koliko će ih još propustiti.

- Mile ima problema s leđima već nekoliko tjedana. Traži se uzrok, je li u pitanju išijas ili nešto drugo. Neće ga biti u procesu sigurno još nekoliko tjedana, nećemo ga forsirati i žuriti se s njegovim povratkom. Riječ je o zahtjevnoj ozljedi koja treba vremena, jedna od opcije možda je i operacija, a to ćemo znati u danima koji slijede. Nedostaje nam svakako, on je naš kapetan, nismo sretni zbog toga, ali su ozljede, na žalost, dio nogometa. Želimo mu brz oporavak i da nam se što prije vrati i pomogne momčadi - kazao je Poms.

Pitanje hoće li ozljede utjecati na izbor formacije, hoće li Osijek utakmicu početi s trojicom ili četvoricom igrača u posljednjoj liniji, nasmijalo je trenera Osijeka. Nije spreman otkriti što sprema Lokomotivi.

- Imamo plan. Uvijek ponavljam kako imamo velik broj igrača, a ja vjerujem svima. Imamo jasan plan protiv Lokomotive. Ako imam 11 zdravih igrača, imamo rješenje za svaku situaciju. Priliku će dobiti možda oni koji su manje igrali, ali su spremni. Vjerujem da su oni jako motivirani da se nametnu i dugoročno zauzmu svoje mjesto među starterima. Posve sam smiren jer potpuno vjerujem svim igračima - dodao je Poms.

Nije, međutim, obrana jedini dio momčadi kojeg će trener Osijeka prinudno korigirati. Zbog žutih kartona ne može računati ni na Ramona Miereza. Tko će predvoditi napad Osijeka?

- To će biti veliko iznenađenje - odgovorio je Poms uz osmijeh.

Ako se moramo kladiti i pokvariti iznenađenje, onda ćemo reći da će to biti Beljo.

Inače, Lokomotiva je momčad protiv koje je Osijek doživio prvi poraz ove sezone, nakon čega je po Bijelo-plave počela crna serija, koja ih je u jednom trenutku dovela i na prvoligaško dno.

- Lokomotiva je dobra momčad, puna mladih i talentiranih igrača. Mislim i da su jako opasni, pokazali su da mogu kvalitetno igrati protiv jakih momčadi, odigrali su čvrstu utakmicu protiv Dinama i spremni smo na to da će protiv nas biti na vrhunskoj razini. Očekujemo da će biti u dobrom izdanju, ali isto vrijedi i za nas i bit ćemo spremni suprotstaviti im se - veli Poms.

Utakmica protiv Lokomotive bit će mu i prilika za prvi trijumf pred tribinama Gradskog vrta otkako je imenovan trenerom Osijeka.

- Moja era na klupi Osijeka počela je s 1:1 protiv Šibenika, a to je bio rezultat s kojim nismo bili zadovoljni iako sam bio zadovoljan načinom na koji smo igrali. Protiv Lokomotive navijačima želimo priuštiti dobru utakmicu, želimo pokazati visoku energiju, emociju, ambiciju... Napravit ćemo sve da pobijedimo - kazao je.

Sigurno da nam nedostaju i Mile i Lonka

Osijek je u prošlom reprezentativnom prozoru dao sedmoricu reprezentativaca u razne nacionalne selekcije, a jedini među njima koji nije dobio minutažu jest - Ivica Ivušić.

- Najveći motiv mi je da budem što bolji za NK Osijek, a onda hoće li netko to primijetiti ili neće sasvim je druga stvar. Sretan sam što sam u krugu reprezentacije i to može biti tako samo ako budem pokazivao dobre igre u svom klubu - rekao je Ivušić.

Prinudne promjene u posljednjoj liniji najviše se ipak tiču sjajnog Ivice Ivušića, no on zbog toga nema straha.

- Sigurno da nam nedostaju i Mile i Lonka, ali isto tako sam siguran da će ostali koji dobiju priliku na ovoj poziciji opravdati povjerenje i dati maksimum da što više doprinesu ekipi tako da sam miran s te strane - dodala je “jedinica” Bijelo-plavih.

OSIJEKOV USPJEŠAN LIGAŠKI NIZ

28/08/22.

(trener Bjelica)

Osijek - Hajduk 2:1

03/09/22.

(trener Poms)

Osijek - Šibenik 1:1

10/09/22.

(trener Poms)

Rijeka - Osijek 0:3

17/09/22.

(trener Poms)

Gorica - Osijek 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:35