Stjepan Tomas

 NIKSA STIPANICEV Cropix
RIJEKA U DRUGOM PLANU

Tomas pred ostvarenjem cilja kojeg je sebi zadao, na oproštaju od Gradskog vrta igra se za prestiž

Bijelo-plavi će sedmu uzastopnu godinu završiti u top četiri momčadi hrvatskog nogometa
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 12:35

U Osijeku je čitav tjedan u znaku oproštaja od Gradskog vrta, u toj mjeri da se među navijačkim pukom govori isključivo o posljednjoj utakmici pred tribina kultnog zdanja čime će se zaključiti jedna eru u klupskoj povijesti, a malo o protivniku s kojim će Bijelo-plavi zaključiti i sezonu i svoj boravak u Wilsonovoj ulici.

Na taj način, doduše, ne mogu razmišljati Stjepan Tomas i igrači koji protiv Rijeke igraju za konačan plasman. Na svojoj promociji Tomas je najavio kako je cilj osigurati Europu, ali i ponovno dohvatiti treće mjesto s kojeg su Bijelo-plavi skliznuli nedugo prije njegova dolaska. Pet utakmica kasnije primarni cilj postavljen pred njega je ostvario, imperativ plasmana u Europu neće biti iznad glava bijelo-plavih i na oproštaju od Gradskog vrta igrat će isključivo za prestiž jer imaju priliku zadržati treće mjesto kojeg su držali veći dio aktualne sezone i na kojeg su se vratili uoči posljednjih 90 prvenstvenih minuta. A to je cilj kojeg je Tomas po dolasku na klupu bijelo-plavih sam sebi zadao. Pritom Osijeku za ponavljanje lanjskog plasmana “igraju” dva rezultata - i pobjeda i remi. A kako god utakmica protiv Rijeke završila, Bijelo-plavi će sedmu uzastopnu godinu završiti u top četiri momčadi hrvatskog nogometa, gdje uostalom po tradiciji, ali i ulaganjima posljednjih godina - i pripadaju.

Otkako je HNL-a Osječani su, uključujući i aktualnu sezonu u kojoj je još preostalo samo sačekati konačni, 17 puta prvenstvo završavali među četiri najbolje momčadi - osam puta su sezonu okončali kao trećeplasirana momčad HNL-a, sedam puta su bili četvrti na kraju prvenstvene utrke, a prije dvije godine drugi.

Nakon što je momčadi dao produženi vikend Tomas je u utorak poslijepodne opet okupio igrače na pomoćnom terenu Gradskog vrta. Stanje u momčadi je redovno, ali samo ako ćemo ga uspoređivati s prethodna dva tjedna, dakle nema kartoniranih niti se netko poslije Šubićevca požalio na ozljedu. Ostao je i dalje veliki upitnik za nastupe kapetana Žapera i iskusnog Leovca koji su propustili i posljednje dvije utakmice Osijeka.

U međuvremenu su ulaznice za posljednju utakmicu u Osijeka puštene u prodaju. Prodajno mjesto podno zapadne tribine Gradskog vrta radit će od srijede do petka od 10 do 18 sati te u subotu na dan utakmice 10 do 20 sati. Ulaznice će biti moguće kupiti i online na www.ulaznice.hr (ulaznicu je moguće isprintati ili skenirati barkod putem ekrana mobilnog uređaja). Inače, svi navijači uz kupljenu ulaznicu za utakmicu protiv HNK Rijeka dobit će prigodni šal za oproštaj od Gradskog vrta.

Broj dostupnih šalova je ograničen, a jedna osoba može kupiti najviše pet ulaznica. Prigodni šal dobit će se isključivo uz ulaznice kupljene u Gradskom vrtu. Vlasnici sezonskih ulaznica taj će dio povijesti moći kupiti po promotivnoj cijeni. A i to je samo mali segment onoga što u klubu pripremaju kako bi obilježili posljednju utakmicu na uskoro bivšem stadionu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 11:21