VLADO KOS Cropix
PRVA REAKCIJA

Trener Osijeka o teškoj situaciji: ‘Sve što je ove sezone moglo krenuti po zlu, krenulo je‘

‘Rijeka je jedna od najboljih momčadi lige kada je u pitanju tranzicija i to su još jednom pokazali‘
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 23:16

U derbiju četvrtog kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Opus Areni pobijedila Osijek s 2:0 ostvarivši i treću pobjedu u sezoni, dok je Osijek upisao već treći poraz. Utakmicu je nakon novog lošeg rezultata komentirao trener Osijeka Federico Coppitelli.

- Bila je to teška utakmica. Ponovno smo kažnjeni zbog prve greške. Mučili smo se nakon primljenog gola protiv vrlo iskusne ekipe. Trudili smo se, ali jednostavno nije išlo. Rijeka je zasluženo pobijedila - započeo je trener Osijeka.

Za prvi gol Rijeke je zaslužan "kiks" Nikole Čavline, koji je nakon toga dobio zvižduke Opus Arene.

- Bilo je teško nastaviti nakon greške. Normalno je da mlada momčad i mladi igrači rade greške. Ovo je nova lekcija za nas. Nakon dosta poraza koje nismo zaslužili, ovaj danas smo apsolutno zaslužili. Nismo bili dobri kao u utakmici protiv Dinama - zaključio je Coppitelli.

Osijek je na poluvremenu pokušao sa zamjenama. U svlačionici je ostao Kemal Ademi, a umjesto njega je ušao Šimun Mikolčić.

- Ademi nije bio na 100 %, a i htio sam promijeniti nešto jer nismo bili opasni. Protiv ovakve momčadi moraš više stvarati i stavljati ih pod pritisak, a mi to nismo radili. Probali smo nešto promijeniti, ali nije upalilo - objasnio je svoj potez trener Osijeka.

U drugom dijelu Rijeka je Osijek kasnila iz kontre.

- Mučili smo se s ravnotežom i kako balansirati napad s obranom. Imam osjećaj da je u ovih nekoliko tjedana sve što je moglo krenuti po krivu krenulo. Rijeka je jedna od najboljih momčadi lige kada je u pitanju tranzicija i to su još jednom pokazali - rekao je Coppitelli.

Trener Osijeka je nakon toga upitan što je po njemu glavni razlog za loše rezultate.

- Rekao bih da u većini utakmica nismo zaslužili loš rezultat. Imamo i težak raspored, Rijeka, Hajduk i Dinamo u prvih pet kola. Rekao bih da je jednostavno sve krenulo po zlu. Ovo je bila prva utakmica u kojoj smo se stvarno mučili. Znam da ako nastavimo ovako raditi, da će i rezultati doći. Iz Europe smo ispali bez da smo izgubili, dva puta smo primili gol u posljednjim trenutcima i tako smo ispali. Trebamo još nekoliko pojačanja i to će sjesti na svoje - poručio je za kraj optimistični trener Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:02