Borimir Perković

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
KADROVSKI PROBLEMI

Trener Osijeka: ‘Ostao sam bez opcije, a onda je došao on, frajer i lider, i poručio mi da je spreman‘

"Kristijan Lovrić je na dobrom putu da bude onaj stari. Pružio je ruku i njegova želja je ogromna"
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. travanj 2023. 15:57

Jevhen Čeberko je forsiranjem transfera u američku MLS ligu (a isforsirao je svojim ponašanjem novčanu kaznu i udaljavanje iz kadra prve momčadi do daljnjeg) ostavio trenera Borimira Perkovića bez puno izbora na stoperskim pozicijama. Nadovezala se na to i ozljeda Šime Gržana koji će izvan konkurencije biti mjesec dana. Iako je ostao s jednim braničem i bez desnog beka u kadru od trenera Osijeka neće se čuti kukanje.

- To je nešto što se događa u nogometu, a treneri trebaju biti spremni na takve situacije. Imamo mi igrača koji su u stanju pokriti te pozicije. Nema straha - uvjerava Perković

Na Rujevici je opet u zadnjoj liniji zaigrao Mihael Žaper. A Perković se odlučio na taj potez nakon što mu je kapetan Bijelo-plavih sam to predložio. Bio je to potez, zadovoljno je prokomentirao šef struke u Gradskom vrtu, kakav se od lidera momčadi i očekuje.

Od grčkog braniča još ništa

- Kada smo ostali bez opcije na stoperu vrtio sam tri-četiri imena iako znam da je i Žaper igrao na toj poziciji, ali sam instinktivno razmišljao o nekim drugim igračima. Međutim, on je sam došao kod mene i rekao: "Znam da to nije moja pozicija, ali igrao sam je prošlog trenera i spreman sam se na nju vratiti ako treba". E to je frajer, to je gesta čovjeka i igrača koji razmišlja prije svega o momčadi i ne ističe i ne gura sebe u prvi plan. Napravio je pravi kapetanski potez. I sad kad već pričamo o njemu, a rekao sam mu to pred svima - njegov gard, figura i osobnost ocrtavaju lidera koji ovu momčad može voditi do pobjeda - osvrnuo se trener bijelo-plavih na svoga kapetana.

image

Mihael Žaper

VLADO KOS/Cropix

Oko potpisa grčkog braniča Stefanosa Evangeloua zasad nema novosti, no Perković vjeruje kako i unutar aktualnog kadra ima igrača koji mogu odgovoriti zahtjevima na stoperskoj poziciji bez dovođenja novih igrača.

- Imam igrača koji to mogu odigrati i po profilu i po iskustvu. Koga? Leovca, Nejašmića, Jugovića... Da ih ne nabrajam sve.

Posljednjih sat vremena utakmice protiv Rijeke, a nakon što je Gržan zbog ozljede napustio teren, na desnom boku je silom prilika odigrao Nail Omerović, inače krilni napadač. A predstava mladog BiH reprezentativca možda mu je kupila kartu za novu poziciju.

- Sve što je do sada odigrao, Omerović je odigrao jako dobro. U perspektivi je moguće da mu to bude i prva pozicija. On ima karakteristike da može igrati na toj poziciji. Njegova motorika, tehnika i eksplozivnost to mu omogućuju. Treba ga sada polako usmjeravati jer mislim da je to pozicija u kojoj nije teško prihvatiti zahtjeve u oba pravca - kaže Perković.

Lovrić će pucati penale

Razlog za zadovoljstvo trenera Osijeka je i Kristijan Lovrić koji iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. Nedostaje samo pogodak kako bi potvrdio svoj definitivni povratak u formu. A s pravim Lovrićem perspektive bijelo-plavih u nastavku sezone izgledaju puno, puno ljepše.

- On je na dobrom putu da bude onaj stari Kristijan Lovrić. Pružio je ruku, spreman je saslušati i njegova želja je ogromna da pokaže kako nije zaboravio igrati nogomet i da je u stanju još uvijek igrati kako je igrao u Gorici - kazao je Perković.

Povjerenje u Lovrića trener bijelo-plavih potvrdio je i konkretnom odlukom.

- Bude li kaznenih udaraca za nas Lovrić će ih pucati - zaključio je Perković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:50